_DSC9211-2.Mobilen

Norden - Sverige och Finland

Det meddelas att Rysslands president Vladimir Putin idag har firat Peter den Stores födelsedag. Ett 350 års minne. Där skall Putin ha fällt följande ord:

 - Det verkar som om han bekämpade Sverige, och delade upp någonting... Men han delade inte upp utan tog tillbaka.

Det är oroväckande att Putin refererar till det Stora Nordiska kriget då Sverige besegrades av Ryssland 1721. Varför nämnda det i en helt annan tid och just nu?

Det är verkligen en annan dimension på retoriken relaterat till de händelser under 1980-talen då vi fick lära oss att minkar kan låta som ryska ubåtar och att en ubåt kan navigera fel, än vad vi hör nu. Samtidigt är det så tydligt att den turkiske presidenten går Putins ärende angående svenskt Nato inträde för att blockera det. Varför detta starka intresse för Norden under andra prejudikat och förevändningar?

Det är en deklaration om hur den ryska statsledningen ser på Norden - som inte alls för så länge sedan hade ryska trupper på både svensk och finsk mark. Det är inget tal i vädret - för när hörde vi senast en rysk president leka så med orden kring historien?

Vad har det med en kristen blogg att göra? Något alldeles förfärligt mycket.

Utvecklingen eskalerar.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln