_DSC9211-2.Mobilen

Den första dopkandidaten

I dag har jag varit ute på stan hela dagen. Äntligen ett helt pass med många traktater utdelade. Ett verkligt maratonlopp. Vilka fina möten. 

En ung kvinna som varit frälst en längre tid kom fram till mig och önskade bli döpt. Det är så stort! Vi har nu utväxlat telefonnummer och ska försöka få till en tid framöver. Det får bli ett dop utomhus då sommaren ännu är här. Be till Gud över saken. Det kan vara kampfyllt både innan ett avgörande och tiden där inpå för en dopkandidat. Det är ett viktigt steg i frälsningen. Gud är mäktig att bevara! Den etiopiske hovmannen sa till Filippus; "Vad hindrar att jag blir döpt? " Inget hindrar! Så gick de båda ned i vattnet. Hovmannen blev så döpt. Det är ett exempel för oss. Nu ska vi träffas i helgen, jag och Anne, dopkandidaten och hennes syster och planera in dopet till Kristus! Tack Jesus!

Ja, det handlar om att bygga förtroenden och att vara en tjänare åt människor för Gud. 

Många har också kommit med sina berättelser och sökt hjälp i bön. Vi har bett tillsammans och mitt i allt funnit märkliga sammanträffanden som bara Gud kan ha lett fram till. Så har mötet i sig gett styrka till de behövande och blivit till ett bönesvar.

Det kommer med tiden att behövas en samlingsplats utöver gatans fina möjligheter till evangelisation. Det står redan nu mer än klart.

- Jesus går med!


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln