_DSC9211-2.Mobilen

Dop till kyrka eller till Kristus?

Flera röster oroas över att jag döper till Kristus utan församlingstillhörighet.

Mina vänner! Jag döper till Kristus och inte till någon kyrka. Eller är det så att det inte finns någon frälsning utanför kyrkan?! Så har i alla fall inte missionsbefallningen överlämnats av Jesus i min bibel.

Om den oron för de nydöpta skulle ha någon relevans hos de som har invändningar till dopet då vill jag säga; tänk om ni var lika ängsliga över alla de människor som aldrig nås utanför kyrkans väggar om frälsningen i Jesus och som inte får kännedom om bibliskt dop. Då skulle ni skynda med mig ut på stan och försöka nå dem med frälsningens budskap!! Ni bänkvärmare och föreningsidkare, jag vill säga till er: 

"Gå ut i hela världen och predika evangelium! Det gäller också för dig som är troende! "Den som tror och bliver döpt skall vara frälst, men den som inte tror skall bli fördömd. Döp dem till Kristus, i Faderns, Sonens och den helige Andes namn. Och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er."

Kyrkorna går inte ut till människorna. De lever många gånger i slutna grupper och odlar sina egna kulturer och särarter. Själv har jag suttit i 45 år på kyrkbänkar. Jag lärde mig allt om församlingsliv och fick en gedigen bibelkunskap, men förde aldrig själv någon fram till frälsning i Jesus eller döpte någon. Så förfelat! Men bara efter några dagar i evangeli tjänst fick jag döpa syster Mimmi till Kristus. Så stort! Jag kommer att bära hennes namn inför Gud i alla mina dagar. Tro inget annat! Hon vet var jag finns och att jag finns till för henne utifrån min medmänsklighet och gudstro - som för alla andra. Så bygger man relationer och så växer en gemenskap fram bland flera troende. 

Innan jag tackar Jesus för allt han gör så vill jag låna ett ord av honom. Det blir ingen tröstande psalm denna gång! Jesus svarade:

”Hälsa den räven att jag driver ut onda andar och botar sjuka idag och imorgon, och att jag på den tredje dagen når mitt mål."


- Ha tro på Gud! Han som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till kunskap om sanningen.

- Tack Jesus för vad du gör! "Om Gud är för oss, vem kan då vara emot oss?!"

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

  • Anita » Traktatmissionen!:  ”Thommy,jag sänder många Krya på dig hälsningar och ber att Gud ger dig kraft och..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln