_DSC9211-2.Mobilen

Dop till kyrka eller till Kristus?

Flera röster oroas över att jag döper till Kristus utan församlingstillhörighet.

Mina vänner! Jag döper till Kristus och inte till någon kyrka. Eller är det så att det inte finns någon frälsning utanför kyrkan?! Så har i alla fall inte missionsbefallningen överlämnats av Jesus i min bibel.

Om den oron för de nydöpta skulle ha någon relevans hos de som har invändningar till dopet då vill jag säga; tänk om ni var lika ängsliga över alla de människor som aldrig nås utanför kyrkans väggar om frälsningen i Jesus och som inte får kännedom om bibliskt dop. Då skulle ni skynda med mig ut på stan och försöka nå dem med frälsningens budskap!! Ni bänkvärmare och föreningsidkare, jag vill säga till er: 

"Gå ut i hela världen och predika evangelium! Det gäller också för dig som är troende! "Den som tror och bliver döpt skall vara frälst, men den som inte tror skall bli fördömd. Döp dem till Kristus, i Faderns, Sonens och den helige Andes namn. Och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er."

Kyrkorna går inte ut till människorna. De lever många gånger i slutna grupper och odlar sina egna kulturer och särarter. Själv har jag suttit i 45 år på kyrkbänkar. Jag lärde mig allt om församlingsliv och fick en gedigen bibelkunskap, men förde aldrig själv någon fram till frälsning i Jesus eller döpte någon. Så förfelat! Men bara efter några dagar i evangeli tjänst fick jag döpa syster Mimmi till Kristus. Så stort! Jag kommer att bära hennes namn inför Gud i alla mina dagar. Tro inget annat! Hon vet var jag finns och att jag finns till för henne utifrån min medmänsklighet och gudstro - som för alla andra. Så bygger man relationer och så växer en gemenskap fram bland flera troende. 

Innan jag tackar Jesus för allt han gör så vill jag låna ett ord av honom. Det blir ingen tröstande psalm denna gång! Jesus svarade:

”Hälsa den räven att jag driver ut onda andar och botar sjuka idag och imorgon, och att jag på den tredje dagen når mitt mål."


- Ha tro på Gud! Han som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till kunskap om sanningen.

- Tack Jesus för vad du gör! "Om Gud är för oss, vem kan då vara emot oss?!"

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln