_DSC9211-2.Mobilen

Nya tag!


I dag har jag lagt en ny beställning på 10.000 flyers. De är av det senaste utförandet som jag beställer som går mer rakt på sak, med text på båda sidor. Syndernas förlåtelse, befrielse och upprättelse är kärnan i det kristna budskapet. Människor vill bli befriade. Det vet de kanske inte om. Men vi troende vet om det. 

I går delade jag ut 1000 stycken traktater. Så välbehagligt. Det motsvarar ett dagsverk. Sedan beror det på hur många samtal man får under en dag, naturligtvis.

Jag blev så glad när två finska kristna systrar kom fram och berättade att de tidigare fått var sin traktat av mig, men sedan hade suttit en bit ifrån och iakttagit mitt arbete i korsningen. Nu kom de fram för att berätta att de fått tanken att göra likadant i Helsingfors då de inspirerats av mitt arbete. Jag berättade många berättelser från evangelisationen för dem. De tyckte traktaten var bra och ville skapa något liknande för att få kontakt med människor i Finland. U n d e r b a r t !! Gud kommer att välsigna er i er gärning!

Ja, det här arbetet kommer att växa. Det säger mig mitt inre. Trycket ökar.

Den Helge Ande manar mig hela tiden att gå ut. Han är outtröttlig i arbetet för JESUS. Efter nästan sex timmar igår på stan så kändes det vemodigt att behöva packa ihop. Längtan att snart få gå dit ut igen finns hela tiden kvar. Det verkar som det är bråttom på något vis. Äran till Gud! Det är därför jag är så frimodig. Det är ett Herrens verk. Han kommer att stadfästa det mäktigt.

Jag har sedan en tid bett för en äldre man som jag nästan kan ställa klockan efter. Han kommer på förmiddagen. Han går först åt ena hållet. Sedan kommer han tillbaka efter någon timma åt andra hållet. Varje gång så. Men han har aldrig tagit emot en traktat. Om man har stått på samma ställe och evangeliserat så börjar man snart att känna igen folk. Även i en storstad. Men mannen vill inte ta emot traktater av mig. Så fort jag räcker ut handen ett par meter ifrån honom så skakar han på huvudet. Hundra gånger, säkert. Konsekvent. Och jag vet inte varför jag fäst mina ögon på honom. Många gör likadant, nämligen. 

Så i vintras fick jag honom på mitt hjärta. Bed för honom! Bed för honom!! Jag tog minnet av honom med mig i bön varje kväll. Bara så. Och igår då kom han precis när jag kom tillbaka efter en kort lunch. Då var han på väg åt det senare hållet. Jag kände mig manad att tala till honom. - Jag vet att du inte vill ta emot en traktat av mig, men av alla människor som går här på gatan så har jag bett just för dig sedan i vintras. Det ska du veta, fyllde jag i. Det bara föll sig så. Mannen nickade och sa: - Tack! Ja, det är den Helige Andes verk, mina vänner! Kärlekens makt från Gud!

"Det är dig omöjligt att spjärna emot udden", sa Herren till Saulus. Och ibland får man helt enkelt sträcka ut hoven, i bildlig mening, när fisken inte nappar. Och hova in dem i bön!

Om vi nu kan känna av att JESUS nitälskar för människor, varför skulle vi då uppleva det annorlunda som tjänare åt honom? Det är ju den bästa kombinationen! Gud vare lov! "Jag blygs inte för evangelium. Det är Guds kraft till frälsning för var och en som tror!

På fredag då bär det ut igen! I JESU namn. Guds ord bär inte bojor och den Helige Ande blåser vart den vill. Varför vara overksam när det rör på sig? Ingen seglare fäller väl ned sina segel när det blåser upp till vind. Då vill man fånga vinden så mycket som möjligt med allt tyg man äger!

Eller hur? 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln