_DSC9211-2.Mobilen

Ryssland & Sverige

Under sommaren har NATO och Sverige men också den svenska militären tillsammans med Finland genomfört flera militära övningar på och emot svenskt territorium. Gotland har stått i centrum. I augusti månad hade Sverige också besök av den amerikanska vicepresidenten, Joe Biden.

Vid sitt tal formulerade USA:s vicepresident meningar som i klara ordalag signalerade allvaret i Östersjö regionen. Kanske allvarligare än vad vi förstår. Man kunde gott förvänta sig att Sveriges Statsminister hade formulerat hans meningar. Att USA representant fäller orden understryker situationen.

" Vi har ett partnerskap mellan NATO och Sverige hur vi ser på ett odelat, säkert och fredligt Europa. Ingen skall kunna missförstå varken herr Putin eller någon annan, att detta är ett okränkbart territorium. Punkt. Punkt. Punkt. " , så sa Biden.

Politiker har alltid sina komplexa analyser till grund för sina formuleringar. De får man ta med en nypa salt. Det är ändå intressant att han talar om ett "odelat" Europa, i första hand.

Mina vänner, är det inte så att Ryssland med dubbla rader understryker att deras framtida yttre nationsgräns ligger alldeles utanför Gotland på internationellt vatten? Pipeline 1 och pipeline 2, dvs. Nord Stream 1 och Nord Stream 2. En sådan aktivt dyrbar gräns finner inga motstycken. Underline, underline, underlines.

Politiskt och militärstrategiskt ter sig inbjudan till Finlands militära övningar mot Sverige - i det avseendet - att vara ett lamt försök till självhjälp i ett bakhåll, ett fiktivt bakhåll, emot Ryssland på internationellt vatten. När Ryssland placerar sin progressiva guldgruva i pipelines på internationellt vatten, kan ingen med internationell rätt invända emot det. Ingen skall tro att Ryssland inte kommer att betrakta de dragna gasledningarna rättigenom Östersjön som något annat än en nationell angelägenhet, en territorialgräns. Att de sedan ligger på internationellt vatten emellan fastländerna, möjliggör bara framflyttningen av trupper. Det är alltså inte av hindrande karaktär. Tvärtom! Det ger prejudikat att närvara i stor och frekvent omfattning på Östersjön.

Det profetiska ordet får sina delkomponenter i det som händer. Frågan är hur det fortskrider. Vårt land genomlever en gudlöshet utan motstycke. Också jag ser ett samband. Skall våra nutida profeters ord, syner och varnande drömmar föra oss in i ett tillstånd som inga "punkter" i världen kan förhindra? Frågan står öppen.

Förr hade den svenska kristenheten ledare som tog varningarna på allvar och man gjorde upprop om att bedja för Sverige. Men idag är svensk kristenhet lurade in i en pseudodebatt där man skall ta ställning till om Kristus i praktiken blivit försvagad i sin allmakt och om han nu behöver hjälp av sin jordiska mamma. Det är mer än patetiskt. Det är inte teologi överhuvudtaget.

Vi behöver väckas! Jag är rädd att vi blir bryskt väckta denna gång. Jag är rädd att böneupprop denna gång inte har något genomslag. Vi kan i skriften se att när domar övergått Guds folk - för domen börjar alltid på Guds hus, att det vid en bortre gräns är oundvikligt att stoppa den. Jag befarar att vi nått dithän.

Kom ihåg profeten Jona. Gud skonade Nineve genom hans ord men domen verkställdes på Nahums tid. 


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

  • Anita » Traktatmissionen!:  ”Thommy,jag sänder många Krya på dig hälsningar och ber att Gud ger dig kraft och..”

Bloggarkiv

Etikettmoln