_DSC9211-2.Mobilen

Lucianatten i Stockholm...

Lucianatt i Stockholm. Uteliggare i nästan varje större gathörn. Hur skall det sluta? Lucianatt i Stockholm. Uteliggare i nästan varje större gathörn. Hur skall det sluta?

Inatt åkte jag in till centrala Stockholm för att se hur frekvent det som kallas för "uteliggare" nattetid och "tiggare" dagtid förekom. Jag stötte på ett tjugotal människor som låg i olika högar på de största gatorna. Byltena på bilden utgör tre eller fem människor. Inte så lätt att avgöra. De verkar kura ihop sig parvis där den konstellationen föreligger. Var skall de få värme ifrån? Det var riktigt råkallt ute. Snön hade fallit något. Här är det ett av H&M:s varuhus på Regeringsgatan som erbjuder tak över huvudena. Men det är fortfarande utomhus och gatan ligger alldeles vid de pelare som kan skönjas till vänster i bild. Så det ser varmare ut än vad det var med de röda färgerna i bilden. Kallt, bullrigt och smutsigt. Hur kan man sova här? Det kan man inte.

Vänner... Det här kommer vi inte ifrån. Antingen får vi lagstifta bort människorna och sopa deras verklighet och problem under mattan inför våra ögon och stoppa huvudet i sanden. Eller så måste det till en revolution under reformatoriska former. Kontrasterna kommer vi inte att kunna hantera. De kommer att göra oss än mer hårda och kalla om vi inte tillmötesgår andras nöd och lidande i deras existensberättigande och utövar medmänsklighet. Så här kan det inte fortsätta.

Gud ser oss!                                                                                  ( Bilden är klickbar )

More tk...
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv