_DSC9211-2.Mobilen

Dopets betydelse

"Och han sade till dem: "Gå ut i hela världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen. Den som tror och blir döpt ska bli frälst, men den som inte tror ska bli fördömd." Markus evangelium 16:16

Imorgon kommer jag att stå hela dagen i korsningen Gamla brogatan / Drottninggatan och vara kontaktbar och dela flyers, med avbrott för lunch. Det finns så många möten därute som inte hade kunnat bli till om jag inte befunnit mig där. Nu är varje tillfälle så dyrbart. Tänk, Mimmi var ett sånt möte! Hon blev döpt i lördags. Nu äger hon full frälsningsvisshet. Jag vet inget större än det, just nu! Himlen gläder sig fortfarande och jag dras med all vaken tid.

Låt mig få utmana dig utifrån Jesu egna ord i Markus evangelium du som inte blivit döpt. För bibelorden är från Jesu tal efter uppståndelsen. Detta är frälsningens väg också för dig.

Vad sa Jesus? - " Den som tror och bliver döpt, han skall vara frälst."

I Romarbrevet skriver Paulus: " Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herre och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från det döda, skall du bli frälst." Detta är frälsningens grund och trons verkan.

Men stod det inte ett litet och i den meningen som Jesus uttalade? "Den som tror och bliver döpt, skall vara frälst." Binder inte ordet ihop akterna? Tron och dopet. Vad händer om man inte tror. Då blir man fördömd! 

Min vän! Ingen låter döpa sig om man inte tror! Eller hur? Dopet är en följd av frälsningen. En följdriktig lydnadshandling. Därvid utklassar också Jesus alla barndop. Ett spädbarn kan inte tro. De vet inte ens om att de finns till. Bibliskt dop är ingen besvärjelse med hjälp av dopfuntens vatten till bestänkelse av spädbarn. Med vår tids mått mätt, skulle det kunnat kallas för kränkande behandling. En ritual barnet inte vet om. - Dopet har med personlig tro att göra!

Jag överlämnar till dig att brottas med denna fråga. Men jag vill fråga dig och undrar; vill du inte gå frälsningens väg fullt ut? Sådan är tron. Sådan är kärlekens väsen. Den vill följa Jesus i allt! Med dopet dröjer man inte om man äger frälsningsvisshet. Det handlar om kärlek till honom - även genom något så enkelt som att gå dopets väg. Ändå är det sådan kamp för den enskilde att få det utfört! Tala om betydelse!

Min slutsats är att ingen låter döpa sig - om man inte är en troende. Det är logiskt. Och den troende döper sig när man blivit frälst. Stod det inte så? Alltså är dopet mer sammanhängande med frälsningen än vi kanske anat och förkunnat.  Det står inte heller att den som blir döpt kommer att börja tro och därmed vara frälst. Så går det helt enkelt inte till. Det förstår vem som helst.

Hela bibeln är full av dopets betydelse och återspeglingar! Jesus underströk dopets betydelse så till den grad att han själv gick i dopet hos Johannes döparen - "för att all rättfärdighet skulle uppfyllas." Jesus underställde sig. Varför skulle då inte du och jag göra det? 

Dopet är en begravning av den gamla människan och det är ett anrop inför Gud om ett rent samvete, står det i Petrusbrevet. Säg mig, är det då inte ett viktigt och unikt inslag i frälsningen? "Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna", vädjade aposteln Petrus i sin predikan. 

Mina vänner! Vi kommer att döpa många omvända här ute i Sickla strand framöver. Behovet av en samlingsplats tilltar i styrka och det ekar mot den flärdfulla neonfasaden - Herren behöver den!! 

Imorgon ska många människor bli påminda om Jesus och frälsningens väg. Jag kommer förmodligen att stå där själv och hela dagen. I framtiden kommer fler och fler gatukorningar att vara bemannade med vittnen på samma sätt.

- Jesus älskar dig!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln