_DSC9211-2.Mobilen

Regn imorgon

I morgon blir det regn hela dagen i Stockholm. Det gör att jag får ställa in evangelisationen i city. Det får bli så. - Men det kommer fler dagar!!

Låt oss resa oss upp den sista tiden vi har kvar och bekänna Jesus i vår samtid. Om vi står till Herrens förfogande då kan han också ha tillgång till människor som han kan använda för att manifestera sina mäktiga gärningar. Vi måste förstå det sambandet. Det handlar om att överlåta oss till Herren och stå i beroende ställning till honom. Vi har ingen kraft i oss själva. Det vore bara dumt att tro något annat. Därför kan vi också göra upp med våra farhågor om egen berömmelse som naturligtvis inte hör hit. Eller vår vanmakt. Eller vår rädsla för att misslyckas. Vad har vi att förlora? Gå ut i tro på vattnet som Petrus gjorde.

Den engelska bibeln har inte ordet frimodighet i sin översättning. Den har istället ordet "boldness". Djärvhet! Vi ska vara djärva för Herren! Res på dig, du kristne. Bli fri - modig. Har du blivit försagd? Sluta upp med det.

Lyssna gärna på bibelstudierna över Apostlagärningarna där jag belyser dessa saker utifrån Guds ord. De finns i sex delar. Ta dig tid. De gör dig gott. YouTube. ( @thommyjakobsson )

Genom hela bibelns historia så har Gud visat på att han kan göra under för och med människor. Det var också ett under Jesus själv gjorde då han gick ut i sin tjänst och gjorde vatten till vin på ett bröllop. Apostlarna och lärjungarna trodde på Jesus ord och fick därför också erfara att "tecken och under följde dem som trodde " det. Vi måste göra upp med "frikyrkoanden". Denna i ledband tillämpade kristna kultur som binder människor istället för att göra dem fria att tjäna Herren. Bänkvärmare. Professionella åhörare. Kyrkolokalkristna. Passiva möteskristna!

Människorna på Jesus tid blev först hjälpta inom olika områden. På grund av det blev de frälsta. Undren väckte upp tro! Jesus är likadan idag, han som gick omkring och gjorde väl och hjälpte alla och botade dem som var i djävulens våld.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln