_DSC9211-2.Mobilen

Fler arbetare kommer med!

I dag kontaktade mig en broder från Småland. Vi har aldrig träffats tidigare men han tjänar Herren på sin ort med traktater om Jesus och vill komma upp till Stockholm tillsammans med sin fru för att vara med mig och evangelisera i gatukorsningen. Det är något alldeles oerhört stort! Ja, vi går i våra egna skor men väntar att Herren går med i all vår enkelhet. Och det gör han! Så arbetade Jesus också och gav sitt föredöme åt oss då han gick här på jord. Han sände iväg lärjungarna två och två.

Gör man allt inför Herren, åt Herren och med Herren då blir man inte så resultat styrd. Man överlåter frukten åt Gud. Det är det fina!

Jag är så glad för min nya kontakt och det faktum att fler aktiverar sig i denna sak. Om du visste hur rätt ute detta är! Ja, det är rent av inne med denna urgamla form av evangelisationsmetod. Traktatmission. Helt överlägsen! Det är också livsnödvändigt för varje människas egen del att vara ett vittne men också för att Gud behöver arbetare till sin skörd.

Jag följde ofta min pappa då jag var liten och han var ung och delade traktater i Göteborg på stan tillsammans med Sven-Åke Asplund, Matz Emanuelsson, Ulf Kulborg och Tage Johansson. Göteborgs pionjärer. De gick inte alltid samtidigt men oavsett så gick man. En eller två, tre eller fyra tillsammans ut på stan för att vittna om Jesus. Det är inte Reinhard Bonnke eller Billy Graham som är mitt föredöme i denna sak. De är för stora. Hur ska jag kunna mäta mig med dem i inflytande? Men just dessa vittnen - med min far - som inte varje gång fick be med någon på stan - de representerade Jesus i sin tid. I ur och skur!

Jag skriver så här och drar ned hela evangelisationstanken så att den blir lätt tillgänglig för alla. Gud vill leda varje kristen i att bli en själavinnare! Det är ett oerhört spännande liv där man likt Filippus kan bli ledd av Gud. Vi tycker kanske inte att vi får så tydliga tilltal som han fick. Men vänta bara! Ställer du dig till Herrens förfogande då kan allt ske! Låt han leda i allt. Var trofast. Och glöm inte; Filippus döpte bara en enda människa på bibelns blad. Har du tänkt på det? En enda händelse som inspirerat miljoner av Herrens tjänare att följa Herren i ett skördearbete. Det är också min erfarenhet.

Det man gör för Herren ser han med välbehag till. Den välsignelse det rymmer är översvallande för den själ som får erfara den. Det är Jesus som frälsar. Det är han som väcker samvetena i människorna och överbevisar om synd och som skapar längtan efter honom. Vi ska bara presentera Jesus för människorna.

Älskar du Jesus? Bli med. Sluta att invänta bättre dagar. De kommer aldrig. Res dig upp och gör något för honom. Kalkylera inte. Låt Kristi kärlek tvinga dig! Vi ska ju inte vara kvar här så länge till.

Låt oss göra det sista vi kan för rädda någon på väg till ett evigt helvete. 

Var med!  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln