_DSC9211-2.Mobilen

Sverige och Ryssland

Idag avslöjar Dagens Industri att det Volvo ägda dotterbolaget Renualt Trucks Defense sedan ett år tillbaka inlett ett omfattande samarbete med den statliga ryska vapenindustrin, Uralvagonzavod (UVZ). Inte nog med det. Man har också gemensamt utvecklat ett pansarfordon kallad Atom BMP. Det är ett stridsfordon på prototypnivå. Man räknar med att fordonet kommer att ersätta Rysslands gamla pansar stridsfordon. Det handlar om 2000 vagnar med en prislapp på ca. 60 miljarder svenska kronor, erfar DI. Det är dubbla affären med JAS Gripen till Brasilien. En export frestelse större än en hel invasion på Krim. Att Volvo kan samproducera vagnarna och i förlängningen exportera hit eller dit beror på att de tillverkas i Frankrike och inte direkt i Sverige. Så genialiskt. Men är det inte just Ryssland och Frankrike som finnmarksprofeten Anton Johansson pekar ut i ett anfall mot Norden?

Det finns många iakttagelser man kan foga till beskrivningen av utvecklingen som kom fort och plötsligt på Krim halvön. Krim som är Ros vagga eller Rus som i Russia. Ryssland kommer alltmer att knyta band till sin omgivning. Även till Sverige. På det ena eller andra sättet och vare sig vi vill eller inte.

När det handlar om så här stora affärer och starka ekonomiska intressen blir naturligtvis baksuget stort. Det ger sugmärken på den politiska makten. Vår utrikesminister Carl Bildt har i starka ordalag fördömt den ryska invasionen av Krim och i Ukraina. Han har gått så långt att de internationellt erkända toppdiplomater Sverige skolat, öppet påpekat att hans uppträde undergräver hans egna syften. Men han fyller sin Europeiska uppgift och det som sker i bakgrunden utifrån ett svenskt perspektiv. Det är kosmetik och under ett löjets skimmer då det svenska försvaret skickar ner två JAS Gripen plan till Gotland för att möta den senaste utvecklingen i vårt relativa närområde, med vetskap om att det pågår en stor militär övning också i St: Petersburg. Det signalerar istället underkastelse men också långsiktighet i förhållandet till Ryssland. Åtminstone i ljuset av den här affärens avslöjanden. Stora värden står på spel.

När Guds ord talar om yttersta Norden i förbund med Ryssland är det just i ett militärt sammanhang. Därför är inte de uppgifter som framkommit förvånande. Men bekräftar det jag tidigare framfört.

Det är på ett omvänt sätt med denna sak som det var för en kristen lanthandlare. Mannen ifråga ville inte sälja nicotin, kvällstidningar eller vara spelombud i butiken. Det gjorde han inte heller av folkhälso- befrämjande skäl. Och av orsaken att han var en god kristen. Men det bidrog till konkursen. Affären bar sig inte. Och grossist kedjan som utfärdade licensen för att få sälja mat produkterna motsatte sig till slut den kristnes hållning i frågan. De drog in hans tillstånd. Han fick slå igen och sälja sin lantbuss. Ett liv med konsekvenser.

När de ekonomiska aspekterna tar över har våra politiker - för folket skull och för Sveriges skull, inget annat råd att följa än den lukrativa vägen. Sverige är av nöd tvunget att på kringelvägar genomföra de bilaterala affärer som kommer att bakbinda nationen i ett samarbete man egentligen inte vill. Men måste. Så kommer det profetiska ordet att nå sin fullbordan.


Vårt land kommer inte längre att vara som det varit.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln