_DSC9211-2.Mobilen

En vision - en biograf

" Herren svarade mig och sade: Skriv upp synen och rista in den på skrivtavlor, så att den lätt kan läsas. Ty ännu måste synen vänta på sin tid, men den skyndar mot sin fullbordan och ljuger inte. Om den dröjer, vänta på den, ty den kommer helt visst, den skall inte utebli." Habackuk 2:2-3

Jag är bärare av en vision. Men jag vill inte ge mig på att försöka beskriva den i detalj. Det kan jag inte. Då skulle jag också låsa mig till givna riktlinjer. Vi människor har våra föreställningar om hur saker och ting skall läggas till rätta och när det handlar om entreprenörskap så finns det många som har goda råd att ge. Ekonomin som också har sina självskrivna lagar och sina proffs. Men detta är inget upprop för mänskliga prestationer och lösningar. Detta är en vision!

Jag bär i mitt inre en före detta biosalong. Den ska bli ett andligt hem framöver. Vad är ett andligt hem? Det är en plats där människor samlas till gudstjänst. Där kan det finnas än det ena och än det andra. Där ska det också finnas ett kafè. En plats där vem som helst kan slå sig ner och träffa kristna människor. Jag har sett det och jag bär det ständigt inom mig. Jag är havande. Tro inget annat.

Är detta ett upprop? Nej, det är det inte. Men jag sjösätter min vision. Och jag ska påminna oss alla den dagen den står där. Orden av Habackuk i dagens text glöder i alla översättningar. Är detta en form av hybris? Nej: "Men tron är en fast tillförsikt om det som man hoppas, en övertygelse om ting som man icke ser."

Hur ska detta finansieras? Jag hör många tänka så. Vem ska driva och vem ska förkunna? Vem ska sjunga och styra och ställa? Vem ska diska och vem ska täcka upp schemat så kafèt kan hålla öppet enligt skylten på den f.d. biografdörren? Och åter igen; hur ska den köpas? För ägas ska den. Jag vet inte detta. 

Jag måste på nytt ta mig in i bibeltexterna om Jeriko och hur ett nytt folk intog den staden. De intog den spektakulärt. Ett utopiskt intagande om du hade frågat Abraham och Mose. De var då döda sedan länge. Åtminstone hade det varit en enastående bedrift också i deras ögon och öron. Det skedde inte heller med förutbestämda insikter och strategier. Nej, det skedde genom ett under och genom tron! Jag får återkomma med den bibelutläggningen.

Jag upplever att mina första steg på Gamlabrogatan - Drottninggatan hör till denna vision. Det kan jag inte heller förklara. Blygsamma som de är. Jag är ju ingen given evangelist. Jag är heller ingen entreprenör. Likväl rör jag mig rätt in i denna vision utan en enda aning om nästa steg. Det låter mer än anspråksfullt.

Det är det också.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

  • Anita » Traktatmissionen!:  ”Thommy,jag sänder många Krya på dig hälsningar och ber att Gud ger dig kraft och..”

Bloggarkiv

Etikettmoln