_DSC9211-2.Mobilen

"Se, jag förelägger dig idag!"

"Ty alla, både små och stora, söka där orätt vinning, och både profeter och präster fara allasammans med lögn, de taga det lätt med helandet av mitt folks skada; de säga: »Allt står väl till, allt står väl till», och dock står icke allt väl till. De skola komma på skam, ty de övade styggelse. Likväl känna de alls icke någon skam och veta icke av någon blygsel. Därför skola de falla bland de andra; när min hemsökelse träffar dem, skola de komma på fall, säger HERREN, Så sade HERREN: »Ställen eder vid vägarna och sen till, och frågen efter forntidens stigar, frågen vilken väg som är den goda vägen, och vandren på den, så skolen I finna ro för edra själar.» Men de svarade: »Vi vilja icke vandra på den. Och när jag då satte väktare över eder och sade: »Akten på basunens ljud», svarade de: »Vi vilja icke akta därpå.» Hören därför, I hednafolk, och märk, du menighet, vad som sker bland dem. Ja hör, du jord: Se, jag skall låta olycka komma över detta folk, såsom en frukt av deras anslag, eftersom de icke akta på mina ord, utan förkasta min lag."  Jeremia 6.

Under gårdagen var Finlands president Sauli Niinistö hos den amerikanske presidenten för samtal. Ett endags besök. Han flög tvärs över Atlanten i nio timmar enkel väg för att träffa presidenten, då man istället kunde ringa varandra. Då är det verkligen angeläget. Man hade under mötet via länk också kontaktat Sveriges statsminister Magdalena Andersson i en treparts konferens. Finland och Sverige som säkerhetspolitiskt hör ihop.

Ta upp en karta! Titta på Östersjön. Det är till sin yta ett hav. Ett innanhav. Vid dess infart ligger Natoländerna Norge och Danmark. Långt, långt inne i Finska viken har Ryssland en liten strandtomt, vid St:Petersburg. Kaliningrad är beläget 30 landmil söder om Gotland på andra sidan Östersjön. Men det är Finland och Sverige som fullständigt ramar in hela Östersjön. Inte sant?

Finland ökar nu sitt samarbete med Nato och Sverige tryggar sig till sitt partnerskap. Med USA. Vi går obönhörligen mot en Nato inträde. Vårt statsskick kan inte förhindra det. Den demokratiska processen kommer att ange riktningen på den frågan då vi står under hot från Ryssland och inför en valrörelse. Vad består hoten i? Ett medlemskap i Nato! Så har Ukraina kriget blivit överkäken i en käft. Och medlemskapet i Nato en underkäke i samma rörelse. Vi kommer inte loss.

Tro inte för ett ögonblick att Östersjön kommer att bli Natos innanhav med hjälp av svenska och finländska gränser utan en militär rysk intervention. Är det inte det hela Ukraina konflikten påvisar med full styrka?

Jag letar i kristen press efter nykterheten i denna fråga. Tidningen DAGEN - pingstfolkets tidiga väckelseröst - har ingen analys över situationen utifrån Guds ord. Det finns heller inget upprop till förbön för vårt land. Det finns heller ingen profetisk orientering eller klarsyn. Istället återkommande reportage om missförhållanden i frikyrkan. Som om det var kristendomens innersta budskap. Man förstår inte sin uppgift. Man förstår inte sin tid. Tidningen bedriver andlig pornografi där allt ska penitreras och blottläggas.

"Förbannad vare Ham! " säger Guds ord. Han som inte skylde Noa blygd. Gud har inte tagit bort den texten i sitt ord. Lämna rum för vredesdomen. Den är precis och kirurgisk och inte nyfiket klåfingrig.

- Gotland, du Gotland, med dina fårhjordar och din kalkbrytning - se hur dina raukar ropar i förvridenhet där profeter skulle stått. Inom ett år står ryska trupper på land. Inom ett år. 

Gud ska hjälpa oss att bli varmt troende. För sitt namns skull. Med salt. Med hängivenhet. Med helgelse. "Ty utan helgelse får ingen se Gud."

Jag som är för svag att uttala så starka ord. Jag, som också jag är en man av folket.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln