_DSC9211-2.Mobilen

Psaltaren 104

"Alla väntar de på dig att du skall ge dem mat i rätt tid. Du ger dem och de samlar in,
 du öppnar din hand
 och de mättas av goda gåvor.
 Du döljer ditt ansikte
 och de blir förskräckta,
 du tar ifrån dem deras ande,
 de dör och blir åter till stoft.
 Du sänder din Ande, då skapas de
 och du förnyar jordens ansikte.
Må Herrens härlighet
 bestå för evigt!
 Må Herren glädja sig
 över sina verk.
 Han ser på jorden och den bävar,
 han rör vid bergen och de ryker.
"   Psaltaren 104

 

En bön och bekännelse om och till Gud med ett mustigt och härligt språkbruk. Psalmen har som rubrik: Herrens storhet.

Ofta vänder vi oss till människor - som i regel är mer lättillgängliga för oss i olika situationer. Tror vi. Men hur ofta går vi inte besvikna därifrån när sant utbyte och förståelse istället finns hos Gud. Det är ingen bitter bekännelse men den behöver inte vara mindre sann för det. Herren är ensamt god!

Psalmen presenterar Herren likt ingen annan. Psalmisten talar om att Herren insvept i ljus - som i en mantel, spänner ut himlen som ett tält. Beskrivningen kan te sig banal i sitt jätteformat. Det kan inte hjälpas. Herren presenteras av poeten som en som vill visa upp sig, en som vill imponera. Jag kan inte se det på annat vis. Han vill imponera på dig! Vi har att förstå som människor- för vi är människor och här talar förkunnaren med bönder på bönders vis. Herren är stor!

Jag vill i all enkelhet dela psalmen med dig från bibelns blad, denna weekend. Slå upp psalmen och läs den. Den är en hyllning till Herren, han som förmår att möta oss precis där vi är var och en.

"Han som gör vindarna till sina sändebud, eldslågor till sina tjänare." Sela.

Trevlig helg, vem du än är. Herren är verkligen god!

 

Etiketter: psaltaren 104

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Kommentarer

  • Nina » - Kom till Jesus! förvandlas!:  ”Томми ты молодец. Приятно видеть открытого человека. Который способен делать доб..”

  • Ester » Ett inlägg till Daniel Alm:  ”Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får men i sitt i..”

  • Leif Backman » Ett inlägg till Daniel Alm:  ”Sanningen biter när den träffar. En rättmätig fråga till Daniel Alm, och många p..”

  • Elisabeth » Ett inlägg till Daniel Alm:  ”Tack, Thommy för denna klarsyn! Man har ju inga ord. Välsignelser! I Herren ”

  • Ester » Ett inlägg till Daniel Alm:  ”Gud välsigne dig. Tack GOD GUD för att det finns kvar människor i Sverige som v..”

Bloggarkiv

Etikettmoln