_DSC9211-2.Mobilen

Tillbaka i Sverige

( klickbar bild ) ( klickbar bild )

Jag och min hustru har varit i Asien ett par veckor. Ja, det är inte jag och hon på bilden. Riktigt så gamla är vi inte ännu. Paret på bilden som satt där ovetandes om min närvaro visste inte hur fint de byggde upp min bild med den totalt havererade bänken som rekvisita. Ett stöd i livet! Och bänken höll. Vi satt själva där emellanåt under palmen och såg ut mot havet där longtailbåtarna for omkring som italienska vespor i viken. Det är alltså ingen elefant som satt ner foten där till höger utan det är foten av en palm. Det var mycket varmt i Thailand. Mars är i senaste laget för att resa dit. Sällan var temperaturen under +35 grader.

Vi har bestämt varit i Ao Nang öster om Puket. Närmaste största orten är Krabi. Vi har varit där förut. Men nu verkar det som om Ao Nang håller på att förlora sin ursprungliga charm. Staden växer så det knakar. Väldigt mycket turism numera. De muslimska trostillhörigheten ökar i regionen - som i hela världen för övrigt. Det märkte man tydligt. Man har också byggt en stor moske på platsen och böneutroparen stjäl ljudutrymme i den annars så buddistiska miljön. Lite ovanligt för Ao Nang som vid tidigare besök uppvisat en entydig buddistisk religiös tillhörighet, till skillnad från grannlandet Malaysia där majoriteten är muslimskt troende.

Den som vill starta ett evangeliskt arbete i Thailand har goda förutsättningar. De ekonomiska hjulen rullar i hög fart där borta och investeringar man gör där nu kommer att genererar sig själva. Men evangelium har inget med kapitalism att göra. Det får jag påminna mig själv om emellanåt. Den goda kampen som bibeln kallar den. Kampen för tron och det glada budskapet.

Får se om jag kan leverera någon bild ytterligare på denna sida framöver.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Märta » I morgon:  ”Gott att du är frisk igen! Tack för ett bra inlägg - och Gud välsigne arbetet so..”

  • Anita » Mannen på stan:  ”Tommy,det är fint av dig att be för denne man, som du inte alls känner eller vet..”

  • Antje Jackelén » Herren kallar på dig!:  ”Hej! Ett under har skett! Det har visat sig att Guds hus redan finns i Stockholm..”

  • Leif Backman » Herren kallar på dig!:  ”Ett ord från Haggai 1:4 lyser upp när Du talar om ett Guds hus i centrala Stockh..”

  • Thommy » Herren är på din högra sida.:  ”Dick! Den är med övertygelse ämnad för dig och jag hymlar inte. Herren har dig ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln