_DSC9211-2.Mobilen

Utmaningar

"Vakna, vakna! Klä dig i din styrka, Sion, klä dig i din högtidsskrud, Jerusalem, du heliga stad, för ingen oomskuren eller oren ska mer komma in i dig. Skaka av dig stoftet, res dig och ta din plats, Jerusalem. Lös banden från din hals, du fångna dotter Sion, för så säger Herren: Ni blev sålda för ingenting, och ni ska också bli återlösta utan pengar. Så säger Herren Gud."
Jesaja 52

Det här blir min sista text på någon vecka då jag kommer att vara upptagen med annat. Men jag kommer tillbaka!

Dagens text uppmanar oss att skaka stoftet av oss. Den säger att vi ska lösa banden från vår hals. Sion är förknippat med sång, med lovsång. Israels barn ville inte sjunga sina sånger i Babylon. De resignerade, med all rätt. Texten talar om att "klä sig i styrka ". Ta på dig din högtidsskrud! Det handlar om tillbedjan.

Det är så många kristna som är nedstämda, deprimerade och sänkta i själen. Många gånger handlar det om att den helige Ande som bor i den kristne inte kommer till och får utföra sitt arbete igenom oss. När lovsången tar vid förminskas de personliga problemen, som vi alla har. Tänk att man kan bedröva den helige Ande men man kan också pacificera honom i ett ljumt kristet liv. Så tragiskt! Klart att vi mår dåligt därinne då.

Nu tar jag med mig min vision om en biosalong och försvinner in i annat, för ett slag. Om du inte tror att jag är rätt man för denna sak om en före detta biograf, så har du rätt. Min position som för övrigt är sämre än den var för Gideon. Men Jesus är projektledaren. Han ska genomföra allt! Så tror jag.

Delar här nedan länken till en kör och en sång. Är denna kör sinnebilden för min vision? Varför inte? Tänk dig att vara pastor i denna församling och bära fram ett budskap. Du leviterar av smörjelse fram till talarstolen! Omöjligt annat. Budskapen behöver då inte vara uppskrivna på lappar för torra andar och tröga minnen. Du talar då under verbalinspiration och meningarna välsvarvas under stor skärpa genom den helige Andes ledning. Omöjligt annat! Smörjelse i en talarstol har inget med skrivna tal att göra. De är kryckor och käppar till sin motsvarighet. Profetissorna och profeterna står i kö för att få tala i sådana här mäktiga uppslutningar, där behoven kryllar, allt eftersom det finns människor där. Andens gåvor kommer då i bruk. "Alla kan få profetera men en i taget ", säger Paulus. Därför en i taget. Men det är knappast vårt ordningsproblem idag.

Det här är atmosfär för den helige Andes gåvor och Jesu närvaro. Detta är tillbedjan. Hur länge ska vi vara hänvisade till ungdomsprofilerade trendsättande kristna möteskulturer eller till konceptuell teologisk intellektualism som bara föder proselyter som sedan dör ut av nedstämdhet?! Säg mig det!

Det finns inga ekonomiska resurser, säger du? De sista pengarna gav vi till Karisma center... Det gör det visst det! Det kommer nya hela tiden och detta är inget missnöjesprojekt under fräna nyfrikyrkliga manèr. Det är det inte. Detta är ett skriande behov, egentligen. En vison så trygg i Gud som allra helst. Med eller utan pengar. Men det finns så mycket pengar att om alla gjorde vad de trodde på skulle en biograf kunna invigas till pingst. Herren behöver den och det för länge sedan! 

Öppna den här länken på din dator. Har du smart-TV kan du få upp den i större format. Dra upp volymen tills himlen ramlar ned över dig.

Varför tror du att det är lovsång i himlen? Därför att Gud tronar på vår lovsång.

"My life is in your hands":


https://www.youtube.com/watch?v=AS6tQYJVO80

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln