_DSC9211-2.Mobilen

Italien

Jag är nyligen hemkommen från Italien. Från den södra delen av landet som också med rätta kommit att kallas för "Il mezzogiorno" eller "mitt på dagen". Här ligger solen på. Den syditalienska befolkningen har också fått det epitet sig givet av norditalienarna. Söderns italienare är mörkare till pigmentet. Därav "i mezzogiorni".

Några vänner och jag reste till Puglia eller Apulien som det kallas på svenska. Det är kort och gott den del av Italien som utgör klacken på den Italienska stöveln. På min hemsidas framsida kan man för övrigt se en bild från den absolut sydligaste delen av Puglia. Staden Leuca. 

Bilden här ovan är tagen i Alberobello de s.k. "I Trulli" husen. Hyddorna sägs vara konstruerade för att snabbt kunna förstöras om skattmasen skulle komma på besök.  Byggnaderna kunde snabbt raseras genom att man drog i en hörnsten. Då kollapsade kupolen till tak och fick sedan byggas upp igen. Ett ofärdigt hus kan ej beskattas. Än mindre ett raserat hus. Nu är det mer eller mindre en fornlämning för turister från en svunnen tid, även om de flesta av dem är bebodda.


Säkert kommer det att dyka upp fler bilder från denna resa. ( klicka på bilden )

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv