_DSC9211-2.Mobilen

Profetera!"Herrens hand kom över mig, och av Herrens Ande leddes jag bort och sattes ner i en dal full av ben. Han förde mig runt bland dem, och de låg i stora mängder överallt i dalen, helt förtorkade. Han frågade mig: ”Människa, kan de här benen bli levande igen?” Jag svarade: ”Herre, Herre, det är bara du som vet det.” Då sa han till mig: ”Profetera till dessa ben och säg: ’Ni torra ben, hör Herrens ord! Så säger Herren, Herren till dessa ben: Jag ska låta ande komma in i er, och ni ska få liv.  Jag ska fästa senor vid er, ge er kött och täcka er med hud. Jag ska ge er ande så att ni får liv. Då ska ni inse att jag är Herren.” ( Hesekiel 37 )

Det är något alldeles underbart att få se såna här annonser som täcker hela hus. Just detta hus står på söder i Stockholm och jag tog bilden nyss, där det historiskt sett verkligen inte funnits lediga utrymmen. Här enorma ytor! Bra. Krisen letar sig allt längre ned i husen och snart står en biograf ledig. Den ska intas! 

Vad är en visionärs företräde? Att han inte bekymrar sig för om visionen ska slå in. Visionären lever redan i det han ska få se förverkligat. Det kan möjligen vara brister i uttryckssätten men det finns inget behov av att rädda något anseende under prestige. Det är hans fördel. En visionär tror blint på det han ser!

Vårt välstånd sjunker som vattnet i en damm eller en båt som tar in vatten. Det är bra för folksjälen. Tro mig. Om inte evangelium får någon ingång i människors liv då skaffar himlen förutsättningarna. Så uppstår inom jordbruket ett torrt år - för ett nödår.

Nu börjar det bli oroligt nere i Serbien och med de grann hörande länderna. Kopplingen till Ryssland är inte ovidkommande och det är precis vad Ryssland behöver. Ytterligare ett problem för EU. Men EU har fullt upp inför vintern.

Jag är inte destruktiv eller skadeglad. Men jag ser hur det försämrade läget bereder jordmånen i folksjälen. Är jorden hård behövs det att en plog luckrar upp ytan för att vatten ska kunna tillgodogöra den. Annars rinner vattnet bara undan och orsakar översvämningar. På samma sätt är det med folksjälen. Ska människor kunna beröras av evangelium måste de först beredas - göras mottagliga.

Jag behöver inte nedteckna allt som händer. Det gör massmedia så bra ändå. Men jag ser bortom inflationen, räntehöjningarna, reallönesänkningarna, försämrad avkastning och ett friköp av biograf. Där ska Gud till ära en biograf finnas. Den ska Guds folk ha. Och Gud kommer att väcka upp förkunnare. De är det färre av än lediga lokaler och till synes ett större problem. Kanske det största problemet, för att tala fritext.

Men det kommer Guds Ande att tillse. "Andekraften" kom i benen på Hesekiels tid när benen kommit tillsammans eller definierat sig tillhopa. Den helige Ande behöver en kropp. Formen ligger inte i Anden, om du förstår min bild kring turordningen, utan Anden i kroppen, i verksamheten. Därtill behövs "kött, senor och hud" i ett mellanstadium. 

Ära till Gud! Det gör mig salig i hoppet!

 

Etiketter: hesekiel 37

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln