_DSC9211-2.Mobilen

Ulf Ekman konverterar

Livets Ords pastor och grundare, Ulf Ekman, konverterar till katolicismen. Det hade kunnat vara till något annat. Vi är alla i farozonen att tappa det vi borde hålla fast vid. Vår tro! Var och en får vara rädd om sin vandring. Inget är självklart.

Ekman lämnar, enligt honom själv, den genom historien splittrade frikyrkan och den tidigare elitism han själv stod för, bakom sig. Det tillkännagav han själv på söndagen och lämnar många efterföljare i stor förvirring. Ordet splittring har av honom själv fått en ny innebörd. Nu återvänder han till "alla kyrkors ursprung" som han kallar den. En kyrka uppbyggd på elitism.

Nej. Inte ens Herrens bön om enighet legitimerar denna välplanerade och långsiktigt genomförda avgång, uppenbart förankrad i Livets Ord. Ekman har noga förberett sin församling för detta beslut – så väl att hans avsägning av sin tro och konverteringen till en annan, sker under handklappning. En märklig tillställning. Med en omdömeslös urskillning. Om inte annat borde det ögonblicket vara ett spontant tillfälle för församlingen att uttrycka sin sorg över att vilja ha kvar sin Herde i församlingen, som drivit den framåt på det som man trott var Guds utstakade väg, tills nyheten släpptes ... Det är åtminstone logiskt. Men nej. Församlingen är så förberedd på det som skulle ske. Var är profeterna inom den karismatiska rörelsen? De som skulle se utvecklingen i tid?

Om den katolska kyrkan tillhör Kristi kropp, församlingen och de troendes kyrka, varför då konvertera? Frågan är berättigad. Skall man konvertera inom Kristi kropp? Det var en ny enhetslära och ett nytt förhållningssätt i Kristus. Helt plötsligt var vi inte ”alla ett”. En-heten var helt plötsligt inte värd något. Vi var tydligen två i Kristus. Och är det fortfarande! Vilket retoriskt spel med Jesus innerliga bön över sin församling som manus. Man blir illa berörd.

Den allt försvårande omständigheten för de som känner likt journalisten Siewert Öholm är, vart leder Livets Ords nuvarande ledning församlingen? Ja, den har tidigt bedyrat att Ulf Ekman och de tidigare katolska teologerna – som talat så bra - att de fortsättningsvis är välkomna att tala i Livets Ord.

Det här är inte en enskild pastors konvertering. Det här är kyrkopolitik. Enhetsbegreppet visade sig bara vara ett kyrkopolitiskt konststycke. Ett maktpolitiskt spel mellan protestantism och katolicism, under hala ord. Med frikyrkan som slagträ.


Vart tog profeterna vägen? Och var tar de svikna medlemmarna vägen?Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln