_DSC9211-2.Mobilen

Visionärer

Via länken här nedan följer en kort berättelse om ett gott kristet arbete i en av Amerikas största städer. Ett arbete beskrivet över tid. 

När Gud har en vision delar han den med flera. Så gjorde han med Mose och Aron. Mose som fick uppgiften att tillsammans med sin bror leda ett helt folk ut ur och in i något nytt. 

Jag har för övrigt skrivit nedanstående två rader i kursiv stil som en lärdom från Mose liv, på insidan av min bibel. ( Ordstävet kan vara stulet. Jag kommer faktiskt inte ihåg det.) Det kan utläsas på många sätt. Meningen andas ironi. Det är egentligen en travestering av Jesaja bön: "Här är jag sänd mig." - för Mose ville först inte gå in i det Gud kallade honom till att utföra. Mose sa aldrig: "Här är jag sänd mig", som Jesaja sa till Gud. Han sa istället: " Sänd någon annan."  

Men med tiden har den ironiska nyansen fått annat liv och en bättre innebörd. Jag har funnit att det är en annan betoning i de orden än vad jag först kunde läsa in i den okanoniserade raden. "Sänd Aron." Men inte istället för. Utan som ett komplement. 

- Och Mose svarade: "Här är jag. Sänd Aron."

 

https://youtu.be/8dUvO0FmsDM


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln