_DSC9211-2.Mobilen

Församlingen som Guds hus, del 1


Jag vill dela med dig denna undervisning av Per-Arne Imsen som jag fann på You Tube igår. En alldeles utomordentligt klargörande biblisk undervisning i Guds ord om församlingen. Att det är del 1 talar möjligen för en fortsättning i ämnet. Det finns anledning att följa denna undervisning och jag vill så återkomma i frågan här på bloggen. Ta dig tid och lyssna!

Det här är mer än ett avhandlat ämne. Detta är för mer än ett sant förhållande. Det här är ett verkligt upprop. - Det är ett rop till dig i den sista tiden - du som känner eller har känt Gud! Herren kallar på sitt folk från alla håll. Det har jag själv upplevt och jag känner igen övertrycket i rösten. Det finns kassia i den.

Kassian. Det tillbehör som utgjorde smörjelseoljans väldoft i den prästliga tjänsten inför Gud. Den är exklusiv. Varför? Därför att den kom ända ifrån Indien via Arabien i gamla testamentets tid, då man inte åkte flyg utan red kamel hela sträckan. Det gör importvägen tidsmässigt svindlande lång. Få överlever den resan. Få överlever den resan! Få överlever den resan bland rövare och månglare, under en lång väg utan uppgivenhet. Tillgången och efterfrågan skapade dyrbarheten. Kassian som måste utvinnas lång bort ifrån. Rik i Gud är den som fått utvinna den. Kassian har med väldoft att göra. Den kryddar i överförd mening intonationen med Guds ljuvliga och kallande stämma. 

"Till dess morgonvinden blåser och skuggorna fly, må du ströva omkring likt en gasell, min vän, eller likt en ung hjort, på de kassiadoftande bergen." ( Höga visan 2:17 )

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln