_DSC9211-2.Mobilen

Avrapport

Idag blev det tre timmar ute på stan. Annika från Farsta kom troget med och delade också ut traktater. Vi nådde många.

En man som lämnat katolicismen kom jag i samtal med under en längre stund. Jag bjöd in Dag att vara med och evangelisera i framtiden. Har man en levande tro på Jesus och blivit frälst så är det också förnyande att aktivera sig för Jesus och medmänniskorna. Teologi är ett jätteämne i sig och man kan doktorera på många infallsvinklar i Guds ord, men ska man bli en själavinnare vill det till annat!  Jag har utmanat honom. Jag utmanar också dig!

En grupp ungdomar på ett tiotal personer stod och tryckte i korsningen. Kanske  i femtonårsåldern. Jag gick raka vägen fram till klungan och bröt mig in i gruppen och tog över den. Jag delade ut till alla och alla tog emot. "Kan du berätta om Jesus ", sa en av grabbarna. "Lever han ?" Javisst!! "Var finns han då ", frågade en annan. Han befinner sig i himlen men också i mitt hjärta och i allas hjärtan som tagit emot honom. "Han är här just nu!" Jag fick berätta hur det går till att bli frälst.

En av tjejerna ville veta mer om hur det är möjligt att Jesus bor i ett hjärta. Frågan var ärligt ställd och är befogad. Jag svarade att man kan jämföra det med kärleken till en annan människa men betydligt mer genomgripande. En människa man älskar har man sina känslor för i hjärtat. Det är den närmsta förklaringen - även om Jesus har det största rummet "i hjärtats lägenhet." Då förstod hon bättre. Jesus löser också frågor ingen människa kan hjälpa oss med och förlåter oss vår synd. Det kan ingen psykoterapeut.

Ungdomarna var seriösa - som när en lärare får deras uppmärksamhet och de verkligen lyssnar. Jag förklarade lite om hur synden drar ner oss och förstör oss och hur vi hjälplöst går förlorade utan Jesus.

Ungdomarna gick sin väg. Jag önskade dem Guds välsignelse. De önskade detsamma tillbaka. Kan du tänka dig!? Så fint! Då har hjärtan öppnats för evangelium! Jag underströk det sista innan de gick ifrån min lilla minipredikan; "Glöm aldrig att Jesus älskar er och söker er! " Det kan den helige Ande verka på dem när de kanske som mest söker de orden.

Nästan varje gång jag står och evangeliserar så träffar jag kristna som inte hittar något andligt hem, någon kyrka de trivs i. De går runt i frikyrkorna som tappat sitt uppdrag och sin identitet. Andefattigdom råder. Mycket är artisteri och föreningsbygge. De känner sig inte hemma där längre. Tacka för det! Det mättar ingen hungrig. Frikyrkor som börjat med rökmaskiner i sina gudstjänster för att ersätta den Helige Andens liv och yttringar. Säg mig; Är rökmaskinen en uppfostrare till mässans rökelser som har sin uppkomst i judendomen och i gamla testamentets tid eller är det ett sätt att konkurrera med artisternas konserter i världen i och upplevelser? Jag bara frågar.

Säg mig; Är rök ett sätt att artificiellt ersätta eller komplettera Herrens härlighet!? Skulle Herrens härlighet kunna ersättas med så ytlig rekvisita? Tycker du att jag själv är ytlig som hänger upp mig på det? Nej, det är de som burit in rökmaskinen som har en ytlig tro! Så är det. Rök och ljus kan aldrig uppväga ett rikt Andens liv i Gud! Det är ett uttryck för en andlig respiration på konstgjord väg i ett döende trosliv.

Låt evangelium få bevisa sin kraft och framför det oförfalskat så kommer det att bli nog så dramatiskt och härligt i din församling. Då kommer du få se hur andefattig du varit som dragit in en rökmaskin i kyrkan. Det är rent ut sagt pinsamt att behöva undervisa frikyrkopastorer om detta idag. Det är en förmörkelse till sinnet med tillvänjande mission till katolsk tro och lära.

I helvetet ryker det på riktigt. Är det den röken du vill relatera till så teatraliskt medans lovsångsteamet exponerar sig själva i sitt artisteri och bländande naturbegåvning!? Röken från helvetet är sotsvart och inte rosa! Den bör man fly och söka undkomma! Det borde man istället varna människorna för - mitt i den tillrättalagda presentationen av evangelium under myspysbelysning. Du samlar på medlemmar till din församling och bedrar din samtids barn. Det är inte väckelsens motiv. Vaddå? Att bli flera! Nej, väckelsens motiv är att få en skymt på Guds helighet och se Herrens härlighet uppenbarad i Ordet till omvändelse för människorna! Du samlar inte skatter för himlen. Du samlar skatter till din verksamhet och din ryktbarhet. - Vakna människa!

Evangelisationsarbetet kommer fortsätta i korsningen framöver. Det lovar jag dig! Vi behöver också en neutral lokal där Herrens Ande trivs och där människor kan få mötas under bibelns oförfalskade presentation. Dit kommer människorna att flockas och känna sig hemma i en helig Gudsnärvaro!

Det tror jag på!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln