_DSC9211-2.Mobilen

Utgivandet!

"Och Petrus och Johannes gingo upp till helgedomen, till den bön som hölls vid nionde timmen. Och där bars fram en man som hade varit ofärdig allt ifrån moderlivet, och som man var dag plägade sätta vid den port i helgedomen, som kallades Sköna porten, för att han skulle kunna begära allmosor av dem som gingo in i helgedomen. När denne nu fick se Petrus och Johannes, då de skulle gå in i helgedomen, bad han dem om en allmosa. Då fäste Petrus och Johannes sina ögon på honom, och Petrus sade: »Se på oss.» När han då gav akt på dem, i förväntan att få något av dem, sade Petrus: »Silver och guld har jag icke; men vad jag har, det giver jag dig. I Jesu Kristi, nasaréens namn: stå upp och gå.»  (Apostlagärningarna 3)

Det otroligt nyttigt att stämma av sina intentioner med Guds ord och låta det få vara vägledande och bli både normgivande och till en standard för hur vi ska framleva våra kristna liv. 

Vi förstår här i texten att den inverkan på det samhälle som den handikappade levde i då han blev botad, åstadkom mer i hans samtid för Guds rike än vad stora verksamhetsmaskinerier kan åstadkomma under blandade motiv. En förlamad började gå i JESUS namn! Vi förstår själva. Petrus och Johannes behövde inga annonspengar efter det. Ryktet gick ut av sig själv. 

Jag kan inte finna någonstans i Guds ord att pengar har någon betydande plats i evangelisationen. Jag tror att människor med resurser kommer till oss, när så behövs. "Vårt dagliga bröd giv oss idag." En unison bön. Ett gemensamt behov och inte för ett självförverkligande. Det är en bön riktad till Gud och inte till människor. 

Jag vill avsluta denna appell med att travestera bibelordet på dagens evangelister. De går alla i samma fälla. Expansionsfällan. Elefantsjukan som vill göra ämbetet famösare, mig själv mer framgångsrik och resurserna verksamheten mer välsignad. Man mäter på världsligt vis. En åkomma diktatorer lider av och stater som inte kan hålla mänskliga friheter i schack. De har ju ingen över sig. 

"Då tog Petrus till orda och sa; Silver och guld har jag inte så att det räcker för min verksamhet. Behoven är följande;... Kan och vill du så får du gärna vara delaktig i Guds verk och sätta in en gåva på detta Swishnummer, så att Guds rike kan breda ut sig." 

Det är något grundläggande fel här. Därför sitter det också ofärdiga människor på gatan som inte blir den utlösande faktorn till att hela städer kommer i rörelse mot JESUS. Swishappen har blivit hjälparen! Till vad? Det egna förverkligandet på en religiös marknad. Var går gränsen för det? Läs om Paulus. "Dessa mina händers verk.", skriver han. Mina händer. Inte andras. Och de blev till Guds!

Nu ska jag strax sadla om och gå ut i evangelisationen med mina traktater. Ett hantverk. Så ringa. Så avskalat. Jag har ingenting mer än JESUS att komma med. Han är min avsikt. Och bara han! Resultatet överlämnar jag åt HERREN. Det är han som har kallat och jag har inga befogenheter att bygga in en egen verksamhet i hans namn. Vad händer när många gör så? Det blir en JESUS väckelse! Lovat vare Gud!

Gud välsigna dig, min vän. Jag var hård och kategorisk nu i mitt tal men självförverkligandet har många skepnader och kan dyka upp var som helst. Har du läst om vad Gideon gjorde som blev till en så stor olycka? Bäste Gideon, så anspråkslös. Han gjorde en dräkt av guld. En efod. Var kom det guldet ifrån? Från andra. Vad står Gideons efod för? Den egna verksamhet - mitt i allt. Självberömmelsen. De egna mätbara framgångarna. Han ville inte bli deras kung. Så ödmjukt. Så fromt. " Men jag har en önskan.", skyndar han att tillägga.

Vi läser och begrundar;

" Jag ska inte bli er kung, och inte min son heller! svarade Gideon. Herren är er kung! Men jag har en önskan. Ge mig ett örhänge var av det ni samlat från era fallna motståndare. (Midjaniterna var ismaeliter, och de brukade ha guldringar i öronen.) Det ska vi gärna göra! svarade de och bredde ut ett tygstycke. Där lade var och en ett örhänge från bytet. Den sammanlagda vikten blev 1700 siklar, nästan tjugo kilo. Till detta kom värdet av halsprydnaderna, de kungliga kläderna och kamelernas halskedjor. Gideon gjorde en efod av guldet och satte upp den i sin hemstad Ofra. Men alla i Israel började snart tillbe den. Därför blev den till olycka för Gideon och hans familj." (Dom. 8:27)

Tjäna Gud! Utvidga Guds rike. Ha akt på dig själv.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln