_DSC9211-2.Mobilen

Palmeslingan

Palmeslingan Palmeslingan


Så stort att få vara i evangeli tjänst. Palmeslingan som är 5,5 km lång har åtminstone en stolpe var tjugonde meter. Det blir många stolpar på vägen.

I dag kom en löpare efter mig. Han såg att det var jag som hade placerat ut korten. Han hade tagit en längst med vägen. Nu ville han lämna tillbaka den istället för att slänga den. 

Jag såg flera som hade passerat mig hur de stannade och läste. Men ingen av dem slet ner flyers. De lät de sitta kvar i trädfåran. 

Så glad i denna lösning, på ett problem att inte kunna stå på stan och dela ut på grund av covid-19. Men här rör sig mycket folk under avstressade och kontemplativa former. Att då få en påminnelse om evigheten kontra nuet är mycket väl passande. En uppgift kan inte bli så mycket enklare och viktigare.

Imorgon ska det regna. Då har alla dessa redan fått fötter. Annars blir de till manna och ruttnar i regnet. Då får jag sätta ut nya!

I morse vaknade jag till en gammal sång jag inte hört på länge. Den gör den ensamme vandraren placerad i ett mycket stort sammanhang. Det är målet för denna sak! Tack Josef Rogner, som skrev den.

                                                                                            *
Pilgrim som på väg till fadershuset, Känner tidens tvång snart är du fri. Hör du ej av änglakören bruset? Snart och du skall stämma in däri.

   Kör: Skall du få vara med När sången brusar starkt, som stora vatten, Genom himmelens salar en gång? Skall du få vara med När stora, vita skaran inför tronen Uppstämmer sitt lov till Herren Gud.

Lyss, min själ, hur aftonklockan klingar, Med en ton långt skönare än förr. Är det sista tonen som sig svingar, Över jorden, kallar själen hem?

Klockors klang och aftonstrålens strålar, Följa mig till porten av kristall. Slut är striden och jag saligt vilar, Ingen längtan mer jag känna skall.

Jesu blod har öppnat himlaporten. Pris ske Gud, idag den öppen står! Om du vill, så får du gå till himlen. Skall du ändå stanna utanför?

Josef Rogner.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • S. Anderberg » Inställd evangelisation:  ”Vi har också varit sjuka....Men vi ser verkligen fram emot den 10:e. Ni är SÅ va..”

  • Märta » Swish nummer:  ”Bäste bror! Inget swish! Låt Herren visa sig härlig! När du ser lokalen, då vet ..”

  • Siri » Swish nummer:  ”När tiden var inne sände Gud sin son till världen..”

  • Leif Andersson » Den Helige Andens verk!:  ”Medan dagen varar måste vi göra hans gärningar som har sänt mig. Natten kommer d..”

  • Siri Åkesson » Att ta Guds verk i egna händer...:  ”Amen! Ledd av anden är A och O! Mose säger till folket jag går upp på berget för..”

Bloggarkiv

Etikettmoln