_DSC9211-2.Mobilen

Det kommer andra tider!

"Se, dagar skola komma, säger HERREN, då plöjaren skall följa skördemannen i spåren, och druvtramparen såningsmannen, då bergen skola drypa av druvsaft och alla höjder skola försmälta. Då skall jag åter upprätta mitt folk Israel; när de bygga upp sina ödelagda städer, skola de ock få bo i dem; när de plantera vingårdar, skola de ock få dricka vin från dem; när de anlägga trädgårdar, skola de ock få äta deras frukt. Jag skall då plantera dem i deras eget land, och de skola icke mer ryckas upp ur det land som jag har givit dem, säger HERREN, din Gud." (Amos 9:13-15)

Jag vill avsluta denna dag med dessa goda ord från Amos bok. Det är ett hoppets ord. Det må vara hur det vill med precis ALLT men den som äger en barnslig tro som Abraham ska få se Guds löften uppfyllda. Han som aldrig kan svika. Den som håller sig till Herren ska inte komma på skam. Det är ett fast ord.

"Plöjaren ska följa skördemannen i spåren. Och druvtramparen såningsmannen." Det talar om en oerhörd tillväxt. Ja, det har skett förr att uppvaknanden på det andliga området kommit att ske plötsligt.

Det handlar om att vara vakande och be. Att förtrösta på Herren i allt. Och att bevaras i tron. Psalmisten talar om Herrens trofasthet från släkte till släkte. Det talar för att det är Herren som är garanten för att så kan ske. Det senare släktet kan inte leva på det förra släktets välsignelser. Gud måste möta sitt folk på nytt. Det är det fina! Därför heter det "från släkte till släkte." Vem ska överbrygga detta då det första släktet är borta? Herren!! Han som varit med hela tiden. Sela.

Det vill jag framhålla i en mörk och dyster tid. Vi förbida din frälsning, oh, Gud.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Nina » - Kom till Jesus! förvandlas!:  ”Томми ты молодец. Приятно видеть открытого человека. Который способен делать доб..”

  • Upp 13:17 » Tio tusen flyers!:  ”Amen! Halleluja! Glädje i Herren är vår starkhet. Och glädje följer i spåren nä..”

  • Ester » Ett inlägg till Daniel Alm:  ”Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får men i sitt i..”

  • Upp 13:17 » Gensvar till Daniel Alm :  ”Dessa samfundspåvar saknar insikt vilket bevisas av dem själva iom att de gått i..”

  • Leif Backman » Ett inlägg till Daniel Alm:  ”Sanningen biter när den träffar. En rättmätig fråga till Daniel Alm, och många p..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln