_DSC9211-2.Mobilen

2017

God fortsättning på det nya året!

Det står helt klart för mig att Jesus inte är beroende av människor. Ändå gör han sig beroende av människor. Han är lika beroende som oberoende av oss.

I den oroliga muslimska världen hör man idag många berättelser om muslimer som får besök av Jesus i drömmar och i syner. Människor som varit helt opåverkade av evangelium, för övrigt. Gud upplyser dessa människor om att det finns en lösning på individens tillstånd och om ett hopp för evigheten genom Guds son - Jesus Kristus. Den muslimska världen behöver om någon få ett nytt och sant hopp om en god Gud och om en evighet som vänta, när terrorister med destruktiv inspiration ropar att deras Gud är stor och drar andra med sig in i döden. Uppenbarligen vill Jesus möta dessa människor på detta övernaturliga sätt och bevisar sig inte vara bakbunden av de kristnas passivitet. För vi är för passiva !

Egentligen så har Jesus bara vår kapacitet till sitt förfogande. Så små och ringa vi är. Men å andra sidan har vi den helige Ande till vårt förfogande. Han har oss till sitt förfogande!! Vilken resurs - om han får förfoga över oss! Det är lika stort som förutsättningsfullt.

Året som gått har för mitt vidkommande varit präglad av små, små tjänster för Gud. Jag älskar dem. De gör livet meningsfullt! De är gjorda inför Gud men är varken ljusskygga eller kräver någon tribut. Det gäller att öva sig i att höra Guds röst i enskildheter och vara verksam. Det har gått så nära inpå att jag varje dag inväntar ett nytt gott uppslag, även inför morgondagen. De blir då dyrbara gärningar för honom. Ja, det finns många sätt att utföra en gudsjänst på.

Inför 2017 upplever jag att Stockholm behöver ett kristet evangelisationscenter. Ett nytt evangelisationscenter! Jag säger det igen: Stockholm behöver ett nytt kristet missionscenter och jag är inte dess föreståndare. Så är det sagt. Det finns säkert många andra som vill vara det. Jag är inte den mannen men kan hjälpa till. Men det måste vara nytt! Vinträd kan bli gamla men de kan också skjuta nya skott bredvid, intill eller mycket längre bort. Sela.

Vi behöver ett center mitt i staden där det är naturligt att slå sig ner för att ta en kopp kaffe och möta kristna människor utan särintressen, egenintressen eller egna inriktningar på sin verksamhet. Jesus räcker! Kristna som är där för Jesus skull. Och för att andra skall få höra om honom!

När Johannes döparen började sin framgångsrika tjänst tog han vägen ut i ödsligheten. Människorna strömmade ut till honom! Det var alltså inte den centralt belägna verksamheten som drog. Det var förkunnaren och den hängivna förkunnelsen som drog människorna. Men vi behöver ett hus mitt i stan!

Stockholm behöver just nu en möteslokal - mitt i smeten - likt Times Square Church en gång var i New York - och är...

Inför ett nytt år så skall man alltid vara visionär. Alla med anspråk är visionära. Inte jag. Jag drömmer! Men det här står jag för. Tänk om det vore profetiskt buret... Då går vi en spännande och arbetsam tid till mötes. Vilka vi? Det vet jag inte. Men vad gör vi här annars? Bygger vårt välstånd? Det är sparat åt eld.

Gud skall leda i allt fruktbart och gott verk.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

  • Anita » Traktatmissionen!:  ”Thommy,jag sänder många Krya på dig hälsningar och ber att Gud ger dig kraft och..”

Bloggarkiv

Etikettmoln