_DSC9211-2.Mobilen

Tio tusen flyers!


En ny sändning med 10.000 flyers har nu anlänt. Underbart! Det fyller mig med iver och verksamhetslust. Tack Jesus!

Jag har vässat budskapet på dessa traktater och poängterar nödvändigheten av att bli befriad från sin synd. Det är det centrala i evangelium mänskligheten behöver få höra. Jesus kom för att ta synden på sig. Men vi måste ge den till honom personligen i ett möte med honom. Det är en aktiv handling och kan inte ske per entreprenad.

Daniel Alm, ledare för Pingst skriver i DAGENS debattartikel: "Vi passar inte in på skalor om liberal och konservativ, för personen är alltid viktigare än principen."

Vilken princip? Vilka principer är det vi inte ska beakta? Korsets princip? Nej, det är naturligtvis inte andemeningen i hans text. För då hade han skrivit det och inte lagt betoningen på individen i samma mening. Han kunde istället ha skrivit: "Personen är viktigare än synden" och så mer uppriktigt brutit udden av evangelium i sin mening. Men en person går förlorad utan korsets princip! När debattunderlaget sedan nagelfars i DAGEN vill ingen stå för det som skrivits. Då byter man ut texten och kväser gensvaren. Det är naturligtvis ett upplägg för att testa motståndet på den religiösa marknaden och samtidigt skapa tillvänjning till den långsamma process det är att prägla Guds folk utan protester på samtidsandan. Den är en förutsättning för att få statsbidrag till verksamheten också framöver. Pingst behöver mer statliga medel för att driva Guds verk. Som om Paulus och Petrus skulle ha ansökt om statsbidrag av kejsaren i Rom... Aldrig! Hellre hade de kastats framför lejon. Evangelium och världen står alltid i konflikt till varandra då det är salt. Gud behöver inga pengar av kejsaren! Därför är budskapet, evangelium, kidnappat i kyrkorna idag. Under och tecken hålls inne av himlens Gud! Hade de gammal testamentliga profeterna levt idag hade de sagt att "ni horar under varje ek och i varje lund"....  Ni fjärmar er från Guds ord och väcker upp profeter emot er!

Därför handlar det om just liberalteologi där hänsynstagandet till varje person ska ses och inte det faktum att varje människa behöver bli försonad med Gud på individnivå - men av bibeln varudeklarerad. Samtidshumanismen äter sig in i kristenheten och bryter udden av bibelns budskap. Syndaren får en plats i församlingarna men går evigt förlorad. Och kyrkan klarar budgeten ett tag till! 

Vi kristna ska inte spegla människor utifrån ett horisontalt, inomvärldsligt perspektiv. Vi måste äga det vertikala ljuset från himlen. Den ser synden som det stora problemet och inte opreciserade principer under dunkla motiv. Ljuset från himlen korresponderar alltid med Guds ord.

Gud välsigna dig att stå upp emot den fallna kyrkans verksamhet för att konservera synden bland vårt folk. Ställ dess företrädare till svars så de blir tydliga utifrån Guds ord och håller sig till sanningen! "Ty sanningen ska göra er fria ", sa Jesus. Människor behöver förkunnelse till befrielse. Det är kyrkans uppdrag. Då kommer vi att få se himmelsk assistens. 

På torsdag kommer jag att evangelisera i korsningen Gamlabrogatan - Drottninggatan igen.

Guds välsignelser!

"Herrens, HERRENS Ande är över mig, ty HERREN har smort mig till att förkunna glädjens budskap för de ödmjuka; han har sänt mig till att läka dem som hava ett förkrossat hjärta, till att predika frihet för de fångna och förlossning för de bundna, till att predika ett nådens år från HERREN och en hämndens dag från vår Gud, en dag, då han skall trösta alla sörjande,... ( Jesaja 61.)


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln