_DSC9211-2.Mobilen

Guds rike bryter fram!


Idag blev det ett par timmar ute i evangelisationens tecken. Det var - 7 grader och när människor fryser så är man inte så pigg på att ta emot några flygblad.

Men som på en beställning så kom ett reklamföretag och ställde sig på torget och började dela ut gratis läsk. Det förändrade hela bilden. Människor som får något gratis av synligt värde blir plötsligt förändrade och det var lätt att skicka med en traktat därefter. Då blev många traktater till flygblad.

Det blev flera samtal med människor. En vanligt förekommande okunskap är att människor blandar ihop synd med att vara ond. Det är inga synonyma begrepp. Det är en stor missuppfattning - även om ondskan har sina rötter i synden. Du kan vara en genomsnäll människa men ändå vara en syndare. Alla människor har syndat, säger bibeln. Alla! Även de goda, där du tillhör. Du kan vara genomgod och ge ut hela ditt liv för andra och försaka dig själv men ändå gå i stuprör rätt ner i helvetet! Synd har inte heller med goda men misslyckade föresatser att göra. Synden skiljer människan från Gud åt. Det är det allvarliga. Det är ett brott i den relationen som måste återupprättas.

En man menade sig vara ateist. Han brottades med att universum inte har något slut. Han som var ingenjör och van att tänka rationellt. Han kunde inte förlikas med den tanken om ett oändligt universum. Jag sa åt honom att det får vara hur det vill med den vetenskapen, men den förminskar inte vetskapen om en Gud som ligger bakom! Just den faktorn är ju i så fall ett Gudsbevis, människa! Gud är större än sin skapelse. Det är logiskt. Då behöver vi böja oss för honom. Det säger sig själv.

Atesim, är möjligen frånvaro av religion. Tacka Gud för det! Och att du inte fastnat i någon religion som tvingar dig till förbättringar du aldrig klarar av, vid en oblid Gud som aldrig ger dig sitt godkänt. Men ateism är som egenart endast en attityd om att vara ateist. En fix idè. Hör att jag säger dig det! Ateismen har ingen substans. Ateismen äger inget i sig. Hör upp med den, medans tid är. Den är ett trots, under översitteri. Du går förlorad min vän, du lever på lånad tid!

Många kyrkor uppträder allt mer som garanter för ditt eviga väl. Där är tröskeln låg till gemenskap. Du kan bara flyta med och bli en del i den sociala gemenskapen och sjunga med, så är det fixat. Man talar inte om synd med dig. Man predikar inte för dig om den. Tar du också del av nattvarden så är du okey. - Neeeej! Detta är ett stort bedrägeri. Du måste ha din sak klar med Gud genom Jesus på ett personligt plan relaterat till ditt liv och inte till kyrkan. Du måste överlämna din synd till Jesus och be att han tar emot den. Det handlar om att födas på nytt inifrån.

Du vet att du är en syndare och du försöker vara god. God, godare, godast. Det hjälper inte! Du kan inte byta din frekventa godhet med ett överseende med din synd. Det går inte. Det är helt vitt skilda saker.

Om du inte får din synd försonad med Gud kommer du att gå förlorad. Du ÄR en syndare. Därför syndar du. Du syndar inte för att du misslyckas med ett och annat. Du syndar för att du ÄR en syndare. Du är och gör synd. Det handlar om mer än ett beteende. Det handlar om en identitet. Du är en syndare inför Gud!

Det är därför du måste födas på nytt.

- Kom till Jesus, han vill befria dig!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln