_DSC9211-2.Mobilen

Tabernaklet

"Därför stå de inför Guds tron och tjäna honom, dag och natt, i hans tempel. Och han som sitter på tronen skall slå upp sitt tabernakel över dem. De skola icke mer hungra och icke mer törsta, och solens hetta skall icke träffa dem, ej heller eljest någon brännande hetta. Ty Lammet, som står mitt för tronen, skall vara deras herde och leda dem till livets vattenkällor, och 'Gud skall avtorka alla tårar från deras ögon. " Uppenbarelseboken 7

Det är rätt märkligt. Alla väckelser har haft ett tema eller en sanning man renodlat. Men gemensamt är ändå att man kallat sin församling för något. Det är inte bara visionärt. Det är också praktiskt.

Osökt kom jag att tänka på, då jag åkte förbi biografen jag brukar åka till och be för, om den inte kunde heta "Tabernaklet ". Så fint arbetsnamn! Det rymmer så mycket. Är det inte det vi behöver och som vi längtar efter, en plats, ett tabernakel att vistas i?

Ja, visst vore det fint. Gud ska en dag spänna upp sitt tabernakel. Det kommer att ske långt bortom tidens tvång och under helt andra premisser.

Också dit längtar vi.

 

Etiketter: tabernakel

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy Jakobsson » Evangelisationen!:  ”Ja, detsamma Rune! En verklig glädje för mig att få träffa dig - och i ditt elem..”

  • Rune Gelinder » Evangelisationen!:  ”Roligt att möta dig Thommy även om jag är från en annan tid i ditt liv. Vilken k..”

  • Märta » Gud gör något alldeles nytt!:  ”Helt underbart broder! Prövade själ det vet.”

  • Leif Andersson » Gotland:  ”Öland finns ju också, där finns inte något försvar. ”

  • Lars Larsen/Kenneth Blomster » Vittnesbördet om Jesus!:  ”Mycket bra arbete du gör. Såg dig idag på gatan. Hoppas vi kan träffas snart. Ko..”

Bloggarkiv

Etikettmoln