_DSC9211-2.Mobilen

Evangelisationsrapport

Idag har jag stått hela dagen i korsningen Gamla brogatan / Drottninggatan. Ett dagsverk. Ja, det är med en åkermans förnöjsamhet jag konstaterar att jag fick nå 1000 människor med påminnelsen om Jesus och evigheten. Det kommer att bli skörd på sådd! Åkermannen som har sin främsta egenskap i tålighet. Tåligt väntar han på sin skörd. Grodden kommer upp men inte samma dag...

Det blev ingen förbönsstund eller frälsningsmöte denna dag. Men flera kristna som fick upp ögonen för det gamla sättet att med enkla medel kunna evangelisera med traktater. De gav sig till känna. Jag har lovat hjälpa till - om någon ber mig om att få fram traktater. Bara mejla mig så hjälper jag till. Adressen finns här på min hemsida. Det kostar inte så mycket och stadens gator är än så länge bara avgiftsbelagda för bilar. 

Den första frågan som kommer upp när man samtalar med människor är; "Vilken kyrka eller församling är det? " När jag då svarar att det är på en personlig kallelse och initiativ jag står där då är det som att ett annat förtroende uppstår hos människor. 

Hur gör man då, kanske någon undrar, när man står där och delar ut? Är det inte utsatt och pinsamt? Nej, det är så enkelt. Var bara dig själv och gå inte in i någon roll. Var varken karismatiskt tillgjord eller dogmatisk. Jag brukar säga när man frågar mig; "Vad är det där? " Då svarar jag att jag står här för att påminna om Jesus och om vad han gjort för oss. - "Han älskar dig personligen." Väldigt direkt på sak. Det är avväpnande och människorna blir mjukare i bemötandet. Då kan man komma dem inpå livet.

Jag skulle kunna berätta helt osannolika berättelser om hur jag fått be flera gånger under ett och samma tillfälle för människor, när det sedan visade sig att själva mötet oss emellan var det bönesvar som vi samtidigt bad om. Jag fick nämligen ge råd som löste situationen eftersom jag var insatt i det som det gällde. Ett möte och ett sammanträffande som inte kunnat ske om inte Herren sammanfört oss. Det är mer än ett kunskapens ord! Det handlar om att gå i Gud förutberedda gärningar vid ett möte på miljonen - för hur skulle vi kunna veta om att vi skulle träffas där och då? Jag önskar jag kunde berätta mer detaljerat än så men det förstör förtroendet.

"Gå ut på gator och i gränder och nödga människor att komma!", står det. 

Ut på gatorna! Man växer med uppgiften. Jag hjälper dig med flyers om du vill. Stockholm har många gatukorningar. Gör en till din! Så extremt avskalat men du får så många kvitton på att Gud sänder människor i din väg. Snart kommer Jesus och du vill väl ha någon med dig? Eller är du bara upptagen med att samla skatter här på jorden?

Vill du vara med och evangelisera? Det kommer att förnya dig. Du kan få stå med mig. Jag har bara börjat och jag överlämnar tillväxten åt Gud. 

Det personliga mötet som kan bli till en gemenskap på sikt. Det är mer än bibliskt. Det längtar jag efter. Bryt cirklarna! Jag vet hur cirkulära de är. Jesus har ett uppdrag vi har att uträtta. Att göra honom känd.

Jag återkommer här på bloggen nästa gång jag kommer att stå där i korsningen - Gamla brogatan / Drottninggatan. Jag har bara börjat.

- Gud välsigna dig!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln