_DSC9211-2.Mobilen

Kommer Ryssland invadera Finland?

Den finländska regeringen valde att köpa 64 nya jaktplan av USA. Naturligtvis kompatibla med Nato styrkors system. Det högkvalitativa planet Lockheed Martins F-35. En affär på hela 103 miljarder svenska kronor. Det beslutades strax före jul. Man hyste länge förhoppningar i Sverige om att det nordiska militära samarbetet skulle krönas med en order till det svensk-brittiskt ägda planet JAS - Gripen. Men så blev det inte. Finland som precis som Sverige hör till " yttersta norden ". En händelse som ser ut som en tanke är också den uppblossade debatt i Finland som nu förespråkar ett Nato - inträde för landet. 

Militärstrategiskt är detta en mycket farlig väg att gå för hela Östersjö området. Vi vet sedan länge och med en stegrad retorik att Ryssland motsätter sig varje närmande av väst mot öst. Är rädslan så stor i det finska medvetandet att man sätter allt sitt hopp till ett Nato medlemskap? Besluten som sammantaget kommer att försätta Finland i en mycket allvarligare situation än Ukraina. Finland och Ryssland är också grannländer men med en betydligt känsligare del av den ryska intressesfären och Finland ligger betydligt närmare centrala ryska delar än Ukraina. Inte minst med tanke på närheten till Arktis. Där vill inte Ryssland ha fler Nato allierade. De har nog med den norska statens medlemskap i Nato.

Jag antar att den militära styrka som nu slagit läger utanför den Ukrainska gränsen har tydligt markerade ryska uniformer. Vi kan då vara säkra på att de omärkta uniformerna som användes vid invasionen av Krim precis bara värmts upp inför nästa militära markering. Ryssland kommer aldrig stillatigande se på när Finland köper amerikanska plan för att i nästa skede ansöka om ett Nato medlemskap. Aldrig! Och vad gör den Europeiska federationen vid ett sådant scenario? Fryser tillgångar? Startar Teamsmöten, kvällstid? Jag bara ställer frågan.

Glöm inte att de gasledningar som ligger alldeles nära Gotland ger Ryssland nog så goda skäl att vara permanent stationerade där. Och blir Finland ett Nato land kommer Ryssland inte att fråga om de får låna ön vid infarten till Östersjön. Det säger sig självt. Ansöker Finland om Nato medlemskap så kommer vi att få se stora finska flyktingströmmar över till Sverige. Och det på förekommen anledning! Östersjön kommer att bli så militariserat att minsta felsteg och ett fullskaligt krig är ett faktum i våra farvatten.

Finns det belägg för ett så alarmistiskt resonemang? Ja, det gör det! Det är bara att lyssna till Vladimir Putins varning till både Sverige och Finland när det gäller Nato frågan. Det ligger nämligen stora värden i den andra retoriska vågskålen. Det storryska imperiets upprättelse eller permanenta undergång.

Vi är snart inne i en situation vi kanske redan nu skulle vilja backa ur. Om det inte är alldeles för sent. Det är redan för många hjul i rullning. 

Jag säger som Jeremia och med stor frimodighet! Straffdomarna kommer från oväntat håll. Men de kommer! För Gud kan inte stillatigande låta vår utveckling få fortsätta. Då håller inte händelserna klockan i den profetiska kalendern.

"Be att er flykt inte må ske om vintern." Be att den inte behöver ske alls! Men vi har inga gratisbiljetter till att leva hur som helst bara för att vi har haft fred så länge våra gener kan minnas. Gud har alltid satt en bortre gräns i historien. Den har alltid haft ett väl tilltaget mått av nåd. Men också nåden har sin gräns. "Syndens fulla mått", talar bibeln om. När det måttet är fyllt då är nådens tid förbi.

Gud, vilken ohygglig beskrivning! Är allt detta verkligen möjligt? Ja, detta är inte helt omöjligt.

För så ser det ut just nu.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

  • Anita » Traktatmissionen!:  ”Thommy,jag sänder många Krya på dig hälsningar och ber att Gud ger dig kraft och..”

Bloggarkiv

Etikettmoln