_DSC9211-2.Mobilen

Till Göteborg


På lördag kommer jag att vara i Göteborg. Det är min födelsestad men som jag fullständigt tappat kontakten med. Kan inget om Göteborg längre. Göteborg var min pappas stad som ung evangelist. Därifrån har jag mina första år av livet.

Jag minns hur jag som tioåring beställde en kristen barntidning i stående A5 format som hette "Missionären" som jag delade ut. I Göteborg. De kom i ihoprullade buntar tillsänt mig. Det är över 50 år sedan nu. Det var min första traktatmission, om du så vill. Jag minns att jag varje kväll bad för mina avfälliga mostrar under denna tid. Kan du tänka dig? En tioåring. Bönens makt är stor! Tror du Gud lyssnar på en tioåring? Han inte bara lyssnar! Han prioriterar lyssnandet, vill jag påstå, och svarar i Guds sin tid.

Jag åker till Göteborg i annat ärende denna helg men kommer att ha med mig några buntar med mina traktater. Jag vill så gärna söka upp de huvudgator som min pappa med sina vänner evangeliserade på, så fort också de fick tid till det. Jag kan inte minnas att jag en enda gång gick på fotbollsmatch med min pappa. Men jag minns många evangelisationstimmar på stan. Jag kan nu själv uppleva det som de upplevde på sin tid. Men också samma kamp! Det behövs fler nådegåvor, min vän. Och nådegåvor behöver komma i bruk i en mycket högre och stegrad utsträckning i själavinnandet. De andliga nådegåvorna som finns representerade i den Helige Ande. Gode Gud. Ja, Gode Gud! 

Vi är fortsatt ringa tjänare. Vi äger Andens svärd som är Guds ord och kan få vara budbärare med eld i talet och i yttringarna men vi är fortfarande svaga kärl som behöver mycket nåd. Den Helige Ande är frimodig och djärv. Det är inte vi alla gånger men vi får desto mer överlämna våra liv i hans tjänst.

Jag ber om riktigt fint väder i Göteborg på lördag. Det bad jag om när vi hade dop i Sickla för några år sedan. Men då bad jag att vi skulle få dåligt väder. Och fick det! Ja, badstranden var sopren på människor vid Sickla strand - så när som på ett par tre stycken. Gud gav molnigt väder så badstranden blev folktom. Ingen ville bada. Gud tidigare lade hösten den augustidagen. Gud tog hela Sickla strand i besittning och jag döpte. En badplats annars så knökfull med människor sommartid. Gud vare lov! Nu behöver jag fint väder istället.

Det är så hedrande att få göra denna insats i Göteborg. Och för att minnas min pappa och hans vänners uthållighet i tron och i tjänsten. Där jag själv nu befinner mig. Jag får återkomma till mina upplevelser i mötet med Göteborgarna - som jag vet är betydligt öppnare till kynnet än vad stressade Stockholmare är. Men jag kommer tillbaka! Min vision gäller Stockholm och inget annat.

Bed för evangelisationen! Det är allt jag önskar. Den är inte mer än den ger sig ut för att vara. Jag står rätt själv i detta arbete. Men känner mig inte ensam. Gud har valt det så. Varför? Han vill bevisa sin kraft, så klart. Sin kraft och styrka! En besynnerlig kallelse under ett outgrundligt liv.

Ett liv jag lever medan jag beskriver det för er.

- Herren vare med er.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln