_DSC9211-2.Mobilen

 - Strö ut glöden över staden!

"Herren sade till mannen som var klädd i linnekläderna: "Gå in mellan hjulen, in under keruben och fyll dina händer med eldsglöd från platsen mellan keruberna och strö ut dem över staden." Och jag såg honom gå. " (Hesekiel 10:2)

I morgon kommer jag att stå i korsningen Gamlabrogatan - Drottninggatan från kl.11.00 och dela ut traktater om JESUS. Det är så angeläget. Lika angeläget som om det vore den första eller sista gången det genomföres. 

Mannen i linnekläderna, i bibeltexten, fick befallningen att gå in mellan hjulen. En i detalj angiven plats. Vad mer? In under keruben. Också det positions bestämt. Inte över. Inte vid sidan om. Men under! Bibeln är exakt i sin återgivning. In mellan och in under. In under kallelsen! Det är en position som är så exakt att den är svår att ta miste på. Gud vare lov!

Vad säger texten mer? "Fyll dina händer med eldsglöd från platsen mellan keruberna och strö ut dem över staden." Uppdraget var att strö ut den Helige Andes eld över staden - i överförd mening. Tydligare kan det inte sägas. Vad stod det sedan?

"Och jag såg honom gå."

Ett enda litet glöd och elden börjar brinna. Så är det med Guds kärlek när man har fått av den. Den tänder dig, den sänder dig till människor runt omkring.

- Gud välsigna dig!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln