_DSC9211-2.Mobilen

 - Strö ut glöden över staden!

"Herren sade till mannen som var klädd i linnekläderna: "Gå in mellan hjulen, in under keruben och fyll dina händer med eldsglöd från platsen mellan keruberna och strö ut dem över staden." Och jag såg honom gå. " (Hesekiel 10:2)

I morgon kommer jag att stå i korsningen Gamlabrogatan - Drottninggatan från kl.11.00 och dela ut traktater om JESUS. Det är så angeläget. Lika angeläget som om det vore den första eller sista gången det genomföres. 

Mannen i linnekläderna, i bibeltexten, fick befallningen att gå in mellan hjulen. En i detalj angiven plats. Vad mer? In under keruben. Också det positions bestämt. Inte över. Inte vid sidan om. Men under! Bibeln är exakt i sin återgivning. In mellan och in under. In under kallelsen! Det är en position som är så exakt att den är svår att ta miste på. Gud vare lov!

Vad säger texten mer? "Fyll dina händer med eldsglöd från platsen mellan keruberna och strö ut dem över staden." Uppdraget var att strö ut den Helige Andes eld över staden - i överförd mening. Tydligare kan det inte sägas. Vad stod det sedan?

"Och jag såg honom gå."

Ett enda litet glöd och elden börjar brinna. Så är det med Guds kärlek när man har fått av den. Den tänder dig, den sänder dig till människor runt omkring.

- Gud välsigna dig!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » En man sökt av Gud:  ”Tack Anita! Du har så rätt. Vi sjöng en sång när jag var ung: " Där kärlek finns..”

  • Anita » En man sökt av Gud:  ”Thommy, den här mannen vet att du tror på Gud. Du har verkligen ansträngt dig fö..”

  • Thommy » Ytterligare 20.000:  ”Tack för din respons, Claes! Du är alltid välkommen att vara med mig. Jag gläd..”

  • Claes Mård » Ytterligare 20.000:  ”När jag ser alla dessa traktater som du delar ut så känns mitt arbete på fängels..”

  • Thommy Jakobsson » Filadelfia i kris!:  ”Guds frid Inge, Tack för ditt genmäle! Tyvärr så kommer den "kravbilden" mer at..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln