_DSC9211-2.Mobilen

Grannen med luftgeväret

Jag har allt sedan Stockholm Maraton fått vittnat både för min chef och för mina kolleger om detta fantastiska faktum att jag blev helad i mina knän för två veckor sedan. De har ju själva sett hur jag haft det sedan en tid tillbaka. Ingen kan springa 42 kilometer med trasig menisk. Ingen! Det är ett underbart vittnebörd på hur tron kan verka. Och att Herren svarar på bön.

Idag på eftermiddagen gjorde jag mig i ordning för en löprunda runt Södermalm här i Stockholm. Av ren och skär glädje. En sträcka på en mil. När jag kom ut i trapphuset mötte jag en granne som väntade vid hissen. Hon hade ett gevär i handen. Ja, ett gevärsfodral i alla fall. Jag tänkte då på startpistolen jag själv talat om i mina YouTubeklipp. Startpistolen som används i idrottssammanhang. Ett verkningslöst vapen. Startskotten man skjuter upp i luften utan att träffa något byte, likt när vi beder till Herren, då vi vill hjälpa de sjuka. Bön är inte verkningslöst! Det är inte det jag säger men vi måste också agera horisontalt och lösa människor som Jesus gjorde. Vi har fått fullmakt.

Vi kom in i hissen jag och grannen. Jag frågade henne om hon skulle ut och jaga. - Det är bara ett luftgevär, svarade hon. - Jaha... - Jag är på väg ut för att springa, svarade jag. Jag har haft en dokumenterad skada på knät och problem med dem båda. Men jag är troende, förstår du, och på väg till Stockholm Maraton som jag sprang för två veckor sedan, så la jag mina händer på mina knän i bussen och bad till Jesus på väg till loppet. Jag hade ju ont. Sedan sprang jag 42 kilometer! Nu ska jag ut och springa på dem igen! Är det inte fantastiskt? Tron på Gud måste äga substans, tillade jag.  Ja, tro utan gärning är död.

- Jaha, säger du det, sa kvinnan, en femton år äldre än mig själv. 

Det gäller att ta varje lägligt tillfälle i akt. Att vittna om vad Herren kan och gör. Det hjälper inte att bara be för människor. Vi måste också verka horisontalt. Då får det genomslag.

Nu kan hon att se på mig med andra ögon framöver och vet att hon kan tala med mig om andliga ting. Inte sant? Det skapar också en nyfikenhet där helgelsen kan hjälpa människor att få syn på Jesus i våra liv.

Löpningen, hur gick den? Alldeles, alldeles utmärkt.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thommy » En man sökt av Gud:  ”Tack Anita! Du har så rätt. Vi sjöng en sång när jag var ung: " Där kärlek finns..”

  • Anita » En man sökt av Gud:  ”Thommy, den här mannen vet att du tror på Gud. Du har verkligen ansträngt dig fö..”

  • Thommy » Ytterligare 20.000:  ”Tack för din respons, Claes! Du är alltid välkommen att vara med mig. Jag gläd..”

  • Claes Mård » Ytterligare 20.000:  ”När jag ser alla dessa traktater som du delar ut så känns mitt arbete på fängels..”

  • Thommy Jakobsson » Filadelfia i kris!:  ”Guds frid Inge, Tack för ditt genmäle! Tyvärr så kommer den "kravbilden" mer at..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln