_DSC9211-2.Mobilen

En cancersjuk på bättringsväg

"Vidare säger jag er: allt vad två av er kommer överens om att be om här på jorden, det skall de få av min himmelske fader." (Matt.18:19)

Igår fick jag ett gott besked ifrån en syster som kontaktade mig för två månader sedan. Hon önskade då hjälp i bön för en ung man som drabbats av cancer i lungor och i levern. Varför omnämner jag sjukdomen? Har det någon betydelse? Räcker det inte med att vara svårt sjuk? Jovisst! Men det är svårighetsgraden i sjukdomarna vi ska se bort ifrån. De som appellerar till vår resignation och otro. Därför skriver jag ut dem - till trots! Och i triumf. Herren har inga omöjliga fall!

Jesus väckte upp Lasarus från döden. Han hade varit död i tre och ett halvt dygn. Bortom all räddning. 

Jag såg de ocensurerade bilderna på hälsogurun Micheal Mosley som troligtvis dog av värmeslag på sin semester i Grekland. Hans kropp var oigenkännlig. Han hade varit död lika länge som Lasarus - om än Lasarus med förmodan var lagd i en betydligt svalare miljö, innan Jesus kom dit. Bilden gav en aning om hur svårt fall Lasarus var. Mänskligt sett. 

Jag ropar till dig, du troende! Ska vi tro på Bibeln!? Ska vi tro på allt i Bibeln? Ska vi hålla den för att vara Guds ord och att den är sann till punkt och pricka? Var det tre dygn Lasarus hade varit död? Eller har översättarna angett fel tidsmått? Var han kanske bara död i tre minuter - gränsen för vad som kan anses vara medicinskt möjligt med bibehållna fysiologiska funktioner? Otron är en riktig tvivlare.

Vi måste upp ur den svaga trons kristendom. Den är ovärdig vår Herre Jesus Kristus. Jesus sa: Ha tro!! Han uppmanade sin omgivning att ha det. Jesus sa vid ett annat tillfälle: Ske dig som du tror! Men den gemensamma nämnaren är - Tro!

Jag ser ibland på stan när jag är i evangeli tjänst, människor med svåra funktionshinder transporteras förbi där på gatan. De måste transporteras av andra som på så vis också får ett halvt handikappat liv, bundna till den handikappade. Så tungt liv. Vilka lidanden! Och jag kan känna hur mycket kraft det krävs för att åstadkomma en förändring. Och stort mod i att ta itu med frågan.

Men vi har ju fått den Helige Ande i våra liv. Har vi inte det? Han är inte endast ett inslag i konferenser där samlingen unisont under två minuter ska tala i tungor och sedan har vi framburit uttrycket på vår andlighet. Nej, den Helige Ande är tredje personen i gudomen och han har samma befogenheter som Jesus hade. Vad står det, för övrigt?

"Och om dens Ande, som uppväckte Jesus från de döda, bor i eder, så skall han som uppväckte Kristus Jesus från de döda göra också edra dödliga kroppar levande, genom sin Ande, som bor i eder."  (Rom. 8:11)

Gäller detta bibelord bara vid livets slut? Ja, så är vi kanske vana att se på det. Men nej! "Större ting än dess ska ni göra, ty jag går till Fadern.", sa Jesus. Bibelordet äger generell giltighet så länge vi är i våra kroppar. Han bor ju i oss.

Systern som kontaktade mig igår uppger att på två månader så har metastaserna minskat och vissa försvunnit. - All ära till Jesus!! Djävulen är alltid fientlig till det goda men Herren har segrat över honom och han ska släppa greppet helt. Tron säger så. Vad är tro? "Men tron är en fast tillförsikt om det som man hoppas, en övertygelse om ting som man icke ser." (Heb. 11:1) Det är en fast tillförsikt, står det!

Mannen verkar gå under behandling. Hur mycket har det betytt för tillfrisknandet? Hur många böner har bedits för och över honom? Vilket ska vi tillskriva som den mest avgörande åtgärden och faktorn? Så resonerar otron. Kör ut den!! Hur många böner ska man bedja innan man får svar i svåra fall? Här krävs inga mängder! Här efterfrågas inga mängdrabatter eller rabattkuponger. 

Låt oss till slut här titta på vad det står om Elia. Låt oss ta hans liv och hållning som vårt eget exempel så att vår tro kan bli verksam och växa. Inte i känslan men på riktigt. "Elia var en människa, med samma natur som vi. Han bad en bön att det icke skulle regna, och det regnade icke på jorden under tre år och sex månader. "(Jak.5:17)

Det står i en annan översättning att "han bad innerligt att det inte skulle regna." Det ligger mycket i det. Och han bad en bön. En bön! Det står om Jesus när han gick för att väcka upp Lasarus att "han rördes djupt i sitt inre."  Engagemanget. På djupet!

Jesus blev åter djupt rörd i sitt inre och gick fram till graven." ( Joh. 11:38)

Vi gör gott i att sätta oss in i skriften hur de första kristna vände sig till Herren i svåra situationer. Och hur Herren själv gick tillväga.

Den som blivit helad ska också stå helt fast vid sitt helande och inte i ett senare skede tvivla. Det är mycket viktigt. Den siste djävulen angriper innan han lämnar helt; det är vår egen manifesterade tro. Den vill han gärna slå ett sista slag emot. Det är nämligen hans köksingång tillbaka in i eländet. Den måste vara stängd. Där ska man stå honom emot, fast i tron - vad än omständigheterna säger. 

Då ska han fly bort ifrån oss! 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln