_DSC9211-2.Mobilen

Trons bön ska hjälpa den sjuke!

En kvinna kontaktade mig för ett par år sedan och bad mig om en böneduk. Hennes son hade fått en blodpropp i hjärnan. Jag tog duken och bad för hennes son och sände den till henne. Hon återkopplade sedan om att Gud gripit in. All ära till Jesus! Ja, vi förväntar oss inget mindre. 

När någon är sjuk är det lätt att hemfalla åt vanmakt. Då är det gott att ha någon som hjälper i bön. Jesus sa att det är trons bön som ska hjälpa den sjuke. Man eftersänder inte en böneduk om man inte tror. Och man skickar heller inte bönedukar om man inte tror. Tror vad då? Att trons bön ska hjälpa den sjuke! Vi skulle lägga händerna på de sjuka, men avstånden förhindrar det ibland. Då skickar man en böneduk. Konstigare än så är det inte. Men det är inte duken som helar. Det är trons bön som är verksam!

Men nu har hennes son drabbats av blodcancer. Och hennes syster är också sjuk.

Vad tycker du? Ska vi bara ge upp den andliga striden och låta djävulen härja som han vill med människor? Han verkar inte förstå att det är på allvar. Jesus har segrat i den andliga världen! Ska vi bara odla den frommes passivitet i väntan på väckelsetider? En högre kallelse eller en särskild inspiration? Nej. Vi ska göra som det står i Ordet och gå ut på löftena.

Till veckan kommer jag att skicka ett par nya bönedukar till vår syster i Herren och hennes syster och ytterligare en duk till hennes son. Trons bön ska bota den sjuke!  Sonen har redan en böneduk men djävulen attackerar på nytt men sjukdomsmakten måste vika i Jesu namn. Hälsan får vi överlämna åt Herren att rätta till - han som skapat oss.

Är detta något att blogga om? Absolut. Detta är av största vikt för dem det gäller och bibeln är helt öppen i dessa frågor. Finns ingen anledning att smussla med det. Sedan när förbisåg Herren vårt välbefinnande också till själ och kropp? Vi är inte kallade att vara gnostiker. Kroppen är den Helige Andes tempel, står det inte så?

Vi ska tro Gud om ett fullständigt helande! Jesus bad till sin Fader och sa att han visste att han alltid hörde honom. Det vet vi om Herren också! Han hör oss. Och vi kan frimodigt träda fram inför honom och i hans namn utbedja oss hjälp.

Djävulen är besegrad på Golgata. Det är bara det att han måste bli påmind emellanåt, han vars huvud är söndertrampat och som lever på gamla meriter.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln