_DSC9211-2.Mobilen

"Mannen Gud fäste blicken på"

Det slog mig idag att den man som jag sett gå förbi mig på Gamlabrogatan varje gång jag stått där, inte passerade förbi mig förra gången heller jag var ute. Jag har ju noterat och skrivit om det förut att jag saknat honom.

Ja, det är en märklig historia. Det var en äldre man i 70-80 års ålder med fast blick som aldrig velat ta emot en flyers av mig. Jag har sett honom under flera år. Men den Helige Ande har alltid sett till honom ur mängden. Så vill jag förklara det. Jag har sett honom komma samma tid varje gång, gå mot Gamla stan till och sedan någon halvtimma senare tillbaka samma väg mot Tegnerlunden. Gode Gud!

En dag såg jag honom komma på sin returresa. Jag har skrivit om det. Han tittade rakt in i mina ögon och jag skulle tro att han är en sex, sju meter - kanske tio meter ifrån mig - då jag ropar till honom; - Jag har bett för dig! Det lämnar ingen oberörd! Mannen som alltid brukade ruska sakta på huvudet när jag många, många gånger sökte trotsa hans ovilja att ta emot en traktat, nickade nu lika stilla med sitt huvud - jakandes,  och jag såg med kärlek och allvar på honom. 

Men nu har jag inte sett honom de senaste fem, sex, sju gångerna. Något har hänt honom. Ja, det finns ingenting i denna berättelse som kunde vara av hemligt motiv eller baktankar i mitt resonemang. Jag har själv förvånats över hur jag fäst mitt intresse för honom. Nu verkar han vara borta. Den Helige Ande satte fokus på honom och gjorde mig lyhörd för det.

Jag står med fötterna mitt i fortsättningen på Apostlagärningarna. Och jag byter inte bort detta mot någonting. Den Helige Ande verkar också trivas i denna verksamhetsform då han hela tiden utökar sin närvaro. Jag kan inte beskriva det på annat sätt. Han har funnit en kanal och en plats för sitt handlande och jag får bara följa med. Gud vare lov!

Vi ska se vad Gud vill göra framgent. Det här är inte av människor! Jag brukar säga när man frågat mig om vilken kyrka jag kommer ifrån, att det är på eget initiativ. Det ska jag sluta att säga.

- Det är Jesus som kallat mig hit, vad kan Han göra för dig, min vän!!?

Nästa gång jag går ut med Herren på stan med flyers blir på onsdag den 19 juni. Det är precis om en vecka. Jag ser fram emot det.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln