_DSC9211-2.Mobilen

De blinda får sin syn!

Evangelist - den finaste av uppgifter. Du kan bli en evangelist. Evangelist - den finaste av uppgifter. Du kan bli en evangelist.


Det blev några timmar på stan idag, trots allt. De tunga molnen släppte inte någon nederbörd. Så jag drog iväg. Jesus närvaro fyller då atmosfären och lyckan infinner sig hos evangelisten. 

En man kom fram till mig på stan efter att ha fått en traktat. När så sker då släpper jag allting annat och fokuserar på den det gäller. Det är själva upplägget med att stå på samma plats varje gång och dela traktater. Människor kan ta kontakt själva också när de känner att de är mogna för det - som en kvinna som kom fram och sa: - Jag fick en traktat av dig för flera år sedan. Så roligt! Jordbruk handlar om långsiktighet.

Men tillbaka till mannen.

Han var så hård i sinnet. Det kvittade vad jag försökte säga till honom så avbröt han mig. Ändå ville han ha ett samtal med mig och det var han som var initiativtagaren till det. Kan du förstå? Men jag fick inte fullfölja en enda mening - oavsett innehåll - i det jag förmedlade. Han var en verklig gudsförnekare. Och han avvisade precis allt jag sa. Han var hård som en sten. En riktigt arg hård sten.

Men till slut sa han: - Min dotter är blind. Och djävulen gjorde Saulus blind. Så djävulen finns, tillade han, han som inte trodde på Gud alls. - Och då är jag också en djävul, tillade han och relaterade det till sin blinda dotter. Mycket förvirrande men jag höll rätt i alla tåtar med Guds hjälp. Den Helige Ande skärper dig!

Saulus, som jag nyss också har avhandlat i mina bibelstudier på Youtube... Jag svarade mannen: - Nej, det var Jesus som slog Saulus med blindhet.  -Varför då, frågade mannen? - Därför att han förföljde de troende på hans tid och för att Herren hade utvalt honom som sitt redskap. Om du läser noga så står det sedan "se han beder " (Saulus alltså). - Det hade han inte gjort tidigare. 

Evangelistens rådgivare, sa då inom mig... Vem är en evangelists rådgivare? Det är den Helige Ande! Mannen har blivit så hård och det har sin grund i hans blinda dotter. Men han går inte att nå just nu. Hade det funnits ett ingångsläge i mannen då hade frågan kunnat ställas - som Jesus ofta gjorde: - Vad vill du att jag ska göra för dig? Och det hade varit min och den Helige Andes omedelbara uppgift att be honom hämta sin dotter, för att be för henne! Förstår du? Så här arbetar den Helige Ande i realtid. Apoblepo! Atenisas! "Dessa tecken ska följa dem som tror! " Står det inte så? 

Mannen var utom räckhåll för evangelium, vill jag påstå. Det intressanta är ändå att han tog sig tid och energi att fullständigt bombardera evangelisten med sin otro. Hela korsningen stod där still i kaskader av livslögner och avbruten förkunnelse. Mannen var mycket nära sin egen befrielse men förstod inte det. Han var inte botfärdig.

Snart bosätter jag mig där i korsningen.

Det finns så mycket att uträtta!!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln