_DSC9211-2.Mobilen

Var det detta Anton Johansson såg?


Under mars månad 2014 hade jag en serie om Finnmarksprofeten Anton Johansson (1858-1929 ) i denna blogg, som genom syner och uppenbarelser detaljrikt redogjorde för ett fientligt anfall mot Sverige. Detta anfall skulle ske 1953. Pingstpastor Birger Claesson som jag också skrivit om, skrev i sin bok "Dom över Sverige" på 1950-talet om hur samma dom blev uppskjuten.

En uppskjuten dom har rent juridiskt inget med sakfrågan att göra. Det säger heller inget om straffet i sig. En uppskjuten dom talar endast om att den kommer att verkställas men i ett senare skede. (Så såg vi på Jona tid hur domen mot Nineve fick sin verkställan på profeten Nahums tid, ett par hundra år senare.) Men en uppskjuten dom är inte detsamma som en upphävd eller frikänd dom.

Anton Johansson skrev och jag citerar från min egen blogg den 24 mars 2014:

"Finnmarksprofeten Anton Johansson talade på sin tid om ett angrepp som skulle komma 1953. Det kom aldrig. Inte då. Där skulle Sverige överraska med ett hemligt vapen som ingen känt till. Det hemliga vapnet skulle överraska de ryska och franska trupperna. Vilken typ av vapen vet vi inte. Hade Sverige ett hemligt vapen på 1950- talet? Sverige har under lång tid varit teknologiskt framstående."

Jag vill också här citera ur boken "Dom över Sverige" från 1951 av Birger Claesson, sid.15: " Jag såg också två stora män, som jag förstod var generaler eller något dyligt - de bar sådana uniformer. Det var alltså främmande generaler och den ene sade på mycket dålig svenska: - Om jag hade vetat, att svenskarna hade bitit ifrån sig så fruktansvärt, skulle jag ha gjort invasionen på ett annat sätt."

Både Anton Johansson och Birger Claesson påtalade att Sverige skulle förfoga över militära resurser som överraskade fienden - ja, till och med ett hemligt vapen som ingen känt till. Idag skriver Expressen som citerar norska Dagbladet att Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg fått vetskap om ett hemligt svenskt vapen som han inte får berätta om. Är detta sant? Är det bara psykologisk krigföring eller bekräftar det profeternas syner som stärker dem?

Jag drog mig till minnes denna detalj i Anton Johansson och Birger Claesson nedtecknade visioner när jag läste detta idag. Birger Claesson som i modern tid minutiöst beskrivit hur flera stora svenska städer jämnades med marken. Anton Johansson anförde Ryssland och Frankrike som angreppspakt. Birger Claesson har inte namngivit angreppsmakten vid namn i sin bok. Det gör inte saken mindre allvarlig.

Profeterna är idag borta men profetiorna lever i allra högsta grad.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln