_DSC9211-2.Mobilen

Claes Mård & jag

Två evangelister Två evangelister


I dag har jag varit ute med traktaterna igen. Tack Jesus! Ett grovarbete som går så lätt, så lätt.

Jag hade inte stått där på stan mer än kanske en halvtimma så står det plötsligt en man ca. 30 centimeter ifrån mitt ansikte. Så närgången, tänkte jag först. Jag kände inte alls igen honom. - " Jag tänkte dela med dig idag.", sa han. - " Jaha,... du är troende förstår jag.", svarade jag entonigt. - "Jag heter Claes Mård.", svarade den glade mannen framför mig.

Jag blev så glad!! Syns det inte, så säg? Claes är inte vem som helst för mig. Men det är över 25 år sedan vi sågs sist.

För det första så är Claes Sveriges i särklass skickligaste pianotekniker och musiker ( - om du har problem med din Bechstein flygel då ska du kontakta mig så ska jag hjälpa dig vidare.)

När jag var helt ung sände vår församling ut Claes och hans hustru, vi var alla unga då, som missionärer till Karibien. Jag och min hustru följde med och var väl i det närmaste missionärsaspiranter till Claes och hans fru med vår betydligt otydligare kallelse till de trakterna. Vi avbröt också vår vistelse där på grund av det och lämnade Claes med hustru kvar i Väst Indien, tillsammans med de medarbetare som fanns där.

Hade det varit idag så hade jag stannat kvar ytterligare en tid och hjälpt Claes i hans arbete i Väst Indien. Det är min bekännelse. Det finns ingen som så naturligt får kontakt med befolkningen där, som Claes. En omistlig tillgång och egenskap som missionär. Men man kan inte kränga tiden ut och in. Då var då. Och nu är nu. Men den jag är idag hade stannat med Claes där i Karibien ytterligare en tid. Han är begåvad inom så många områden och hans förmåga att komma människor nära med sitt vittnesbörd är unikt. Jag kan bara se honom med Jesu ögon!

En dag ska vi arbeta sida vid sida igen. Trons öga ser det. Den hoppas det. Den vill det. Och den fördrager allting, står det. Vem då? Kärleken! Kärleken till bröderna.

Claes kom med tåget ända från Hallsberg idag och kom oannonserad. Jag är så tacksam att jag lärt mig hålla tiderna där på stan och upprätthålla plikten i det inför Gud. Du ser! Vi hade kunnat missat varandra om jag ställt in och han bara passerat förbi utan mig på Gamla brogatan.

Gode Gud! Vad är en människa som du ser med sånt värde. Så ser du på var och en av oss. Tack Jesus för Claes! Välsigna honom och led honom in i sin kallelse helt och fullt.

- Tack för att du var med och delade idag, Claes! Du gjorde min dag, min vecka - ja hela detta år på stan.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln