_DSC9211-2.Mobilen

Gå ut på gatan fullt av folk!

Enträget såningsarbete för Kristus! Enträget såningsarbete för Kristus!


Idag blev det några timmar i korsningen Gamla brogatan - Drottninggatan med mina flyers om Jesus. Ja, det är alltid där jag står. Det gör korsningen till en återkommande mötesplats för den som inte har en lokal. Men med tiden kommer det också en samlingsplats - för på sådd följer skörd.

Jag tog någon timma i anspråk också för att möta upp med en äldre syster som ville samtala med mig. Min pastor sa vid flera tillfällen när han levde: "Glöm inte bort de åtsidotagna. De ensamma. De äldre." Det var han en mästare på i en uppsökande verksamhet. En verklig pastor och ingen som profiterade på andras förmågor. "Vad är du bra på? Vad kan du bidraga med? " Nej, han var ett osjälviskt föredöme där. Och oegennyttig. Han genomförde kanske inte alltid omtanken själv men ombesörjde alltid att någon gjorde det, i så fall. Det är mer än en tanke, då det är tanken som räknas. Jag bjöd min äldre syster i Herren på fika på Vete-Katten. Att bjuda är den vallgrav jag gräver för att omintetgöra alla tankar på fikenhet. Jag förvärvsarbetar. Det gör inte äldre människor och vår stat svältföder dem! Vi fick en fin stund tillsammans. Ibland behövs det så lite av värme människor emellan, för att stärka det svaga. Och de troende finner gemenskap på samma grund. Gud vare lov!

Ja, det blev 500 traktater utdelade idag. Hur många är det? Det är lika mycket som tio lokalbussar fulla med människor. Du förstår vad viktigt detta arbete är. Jag blev också mycket glad då jag såg en man stå och dela ut traktater i Pingstkyrkans namn vid rulltrappan intill Åhlens. En frälsningstraktat med bibelord på. Jag tror aldrig jag sett en traktat i Pingstkyrkans namn i hela mitt liv - förutom de som legat emellan antikvarisk kristen litteratur utgivna på Filadelfiaförlag tryckta på 1940-talet, som jag äger hyllmeter av i min bokhylla från en annan tid. Underbart! Ge inte upp! Öka! Dra med er flera så ska vi se vad Herren ska göra på sikt. Gud vare lov!

Arbetet fortsätter med oförminskad styrka. Herren ska bekräfta trons verk med under och tecken. Det tror jag på! Mitt i korsningen och mitt i stan. Vi har ett viktigt uppdrag. Vi har något otalt med djävulen och vi ska röva från honom. Han är besegrad! Och vi ska befolka himlen med människor som vilsna går mot en evig död.

Därför ska vi utöva vårt mandat, i Jesus namn!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln