_DSC9211-2.Mobilen

Guds tid är den rätta tiden!

I flera år har jag burit på en vision om ett evangeliskt center här i Stockholm. Ett evangeliskt center i gatunivå med svängdörrar. Utan lås. Det har jag skrivit om otaliga gånger. Med ett cafè i foajen. Det är en vision som inte kan annulleras eller skrinläggas. Visionen om ett center jag aldrig kan ge upp! Därav den traktatmission som bedrivits nu under flera år. Det lär inte vara obekant för någon som följt detta forum. Visionen om en biograf eller teatersalong har konfirmerats så många gånger. Visionen står bergfast kvar.

2018 fick jag en ingivelse om att jag tillsammans med våra grannar skulle köpa två höghus av allmännyttan - som inte var till salu. Allmännyttan är ingen mäklarförening. Tre år senare fick vi köpa dem under en förändrad politisk inriktning i stadsdelen, där ingivelsen blev till profetia att just våra hus var utsedda att avyttras. Vi köpte husen till underpris för 247 miljoner utan att äga en enda krona på fickan. Gud visade mig vad han kan! Det blev så stärkande för tron.

Jag tänkte så sent som igår när jag gick på Götgatan tillsammans med min hustru och påminde henne om den man som rusade emot mig över gatan, när jag stod utanför Göta lejon för några år sedan och famnade visionen under djupt förakt för en uppsättning musikaler över Edith Piaf, som skulle ske något år senare på Göta lejon. En man fullkomligt rasande sprang rätt ut i gatan och skrek mot mig så att jag oförberedd var tvungen att ta till flykten. Den andliga världen övervakar oss. Minsann!

Men en vision kan vara betydligt större än bäraren och livet påminner om att den större delen av livet redan är utlevt. En människa kan ju inte bli hur gammal som helst. Eller hur? Men det liv som återstår kan bli mycket, mycket intensivt och segerrikt!! Inte sant?

Några tröstens ord kom till mig från två håll idag. Båda om Mose. Jag skriver ner de bevingade orden här av gudsmannen A.W. Tozer. De säger så mycket. Ja, vi lever allt längre numera, vi människor. Det gläder mig. Då hinner vi få mer gjort i Guds rike.

"Moses spent forty years thinking he was somebody; forty years learning he was nobody; and forty years discovering what God can do with a nobody." 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln