_DSC9211-2.Mobilen

Krig runt Östersjön är överhängande!

Sveriges Natoansökan är nu undertecknad och de nordiska länderna genomför just nu en militärövning kallad "Nordic Response 24". Så okryptiskt. Så utmanande. Och Rysslands vice utrikesminister protesterar.

Bedömare menar att ett anfall emot Finland eller någon av de Baltiska länderna skulle kunna vara en motreaktion från ryskt håll. Eller mot de öar som i Östersjön alltid varit i blickpunkten; Åland, Öland och Gotland. Man leker just nu ett psykologiskt ställningskrig kring Östersjön med verkliga vapen.

Men det som frågan gäller är om Nato kommer att svara upp emot artikel 5 i fördraget, den artikel som uttrycker aktivt bistånd av alla de andra Natoländerna - om någon av nationerna blir angripna. Det som sedan blir den verkliga frågan;Kommer Nato att hålla ihop? Vi kommer då genom vårt Natomedlemskap att hamna i ett omedelbart krig. Då har vi inget skydd emot krigshandlingar. Så har vi tvingats in i en allians som blev till vår olycka. 

Hur nära är vi ett krig i Sverige? Ja, hade någon uttryckt denna sak för fem år sedan hade det varit ett utopiskt påstående. Nu står vi på randen till handlingar som obönhörligen leder till det ena så väl som till det andra. Våra myndigheter har vädjat till oss att förbereda oss. Mitt i natten kan Hesa Fredrik börja ljuda. Vi har väldigt lite att sätta emot.

Ohyggligt allvarligt!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln