_DSC9211-2.Mobilen

Det allvarliga läget runt Östersjön

Enligt officiella uppgifter så var den ryska brutto national produkten (BNP) 1,779 biljoner USD (US dollar) år 2021. Den svenska BNP:n var under samma år 635,7 miljarder USD.

Den allmänna uppfattningen är att Sverige drastiskt ökat sina anslag till militär verksamhet. Det är också Natos krav på sina medlemsländer att bidraga med 2% av sin BNP till försvaret. Det ämnar Sverige kunna leva upp till i närtid. Men det förslår ingenting.

Mina vänner, Ryssland har ställt om sin statsbudget till en krigsbudget. De avser att avsätta 40% av sin BNP till militära ändamål. 40% ur en mega ekonomi! Vi är redan på planeringsstadiet slagna av numerären.

Jag tror fortfarande att de två gasledningar som penetrerades utanför Bornholm och infarten till Östersjön kommer att få en nyckelposition framöver. Frågan kan verka för uppenbar men det är också ett planlagt incitament. Om Ryssland beslutar sig för att blockera infarten till Östersjön då är våra farleder för vår livsmedelsförsörjning i allt väsentligt avskurna. Ett par veckor räknar man med att vi kan klara vårt eget livsmedelsbehov. Då är vi mitt i ett krigsscenario. Ryssland är en oerhört mäktig militär makt - massmedias rapportering till trots. Som jag brukar säga till mina vänner; "Rysslands numerär förmår att besegra oss bara med hjälp av deras trädgårdsredskap." Vi är verkligen illa ute - som många andra hotade länder runt Östersjön.

Många kristna har under väldigt lång tid varnat för utvecklingen i hela västvärlden och inte minst utvecklingen i vårt eget land. Moralen har gått från omoral till abnormitet och kulturlivet underblåser utvecklingen med sin människosyn. Någonting har behövt att bromsa utvecklingen annars går vi under som art! Nu ropar vårt land främsta företrädare om att vi på individnivå måste förbereda oss på krig.

Det är verkligen svårt att ta in dessa uppgifter. Men en fientlig makt som lägger 40% på sin militära förmåga ämnar och kommer att skapa stor oreda i sitt närområde.

- Gode Gud!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Etikettmoln