_DSC9211-2.Mobilen

I dag på stan!


I dag blev det nästan två timmar i den - 8 gradiga kylan på stan i evangelisationens tjänst. SMHI uppgav att den upplevda temperaturen var - 16 grader. Jag tänker inte protestera.

Ja, lovat vare Gud! Nu och alltid. Det är underbart hur den Helige Ande bistår och hjälper i vittnesbörden. Vi vet att Jesus sände ut sina lärjungar två och två. Det var på den tiden då inte den Helige Ande ännu hade kommit. Men vi ser i skriften att den regeln - om vi nu ska kalla den för det - inte rakt av tillämpades på apostlarnas tid. Filippus blev ensam kallad med den Helige Ande. Gud vare lov! Och det är också min erfarenhet. Går du i den Helige Andes kraft då är ni två!! Halleluja!

En man med muslimsk bakgrund kom i samtal med mig. Och lyssna nu! Du kan lära något av detta. Det är därför jag har denna blogg. 

Mannen sa att Gud inte kan ha en son. Jesus som är Guds son. Det är en väldigt förekommande invändning när man talar om Jesus, som Guds son. Jag svarade honom som jag gjort förut i liknande samtal. " Man kan inte relatera Gud och son på mänskliga biologiska relationer och konstellationer. Det är inte Gud som är vår avbild. Vi är hans avbild. Inte tvärtom.

Sedan kommer nästa invändning av mannen som många kristna också nöjer sig med i samtal med muslimer, för att det är ett halvt erkännande om Jesus. "Jesus var en profet.", påstod mannen. Men det räcker inte.

Jag citerade då orden av Jesus och sa: Jag är vägen sanningen och livet. När jag hade sagt det så uppfylldes jag verkligen av den Helige Ande. Jag frågade mannen igen med skärpa; Var Jesus verkligen en profet? Svara mig på det. - Ja, svarade mannen. Men Jesus sa ju vidare, tillade jag: Ingen kommer till Fadern/Gud utom genom mig. Du sa själv att Jesus var en profet, fyllde jag i. -Ja, men det finns fyra profeter till, svarade mannen. Jesus sa ju att ingen kommer till Fadern/Gud utom genom honom och du säger att han var en profet. Ljög Jesus då om att ingen kommer till Gud utom genom honom eller hade han bara en dålig dag, replikerade jag. Han var ju en profet. Mannen började att skratta förläget. Den Helige Ande gav honom svar på tal på hans egen plan halva. Alla käglorna ramlade ihop i en enda hög, likt för ett bowlingklot. Meningen slog omkull hela hans resonemang. Detta är Apostlagärningarna, mina vänner. Jag fick sedan berätta för honom om vägen till frälsning!

Varför skriver jag så här? För att visa dig på vad jag upptäckt. Och hela tiden upptäcker. Den Helige Ande är arbetslös och han vill utföra Herrens verk genom oss. Världen går under och vi sitter i kyrkorna och uppbygger oss själva! - Ut, ut med dig! Bli beklädd med kraft och gå!

Det är fjärde året jag är ute nu och evangeliserat via traktater. Kan jag så kan vem som helst. Och man växer med uppgiften. I början räknade jag hur många som inte ville ta emot traktater. Idag är jag uppfylld med Herrens kärlek till alla jag möter och har tappat negationerna.

Den Helige Ande är orädd. Han säger det som behöver bli sagt. Därför ska man gå själv. Det är inte säkert att den man går med tycker att svaren den andre ger alltid är så salongsfähiga. Varför krångla till det?

Arbetet har bara börjat och den Helige Ande är mäktigt verksam! Gud vare lov!!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln