_DSC9211-2.Mobilen

Med den Helige Ande på stan

I dag har jag varit ute i evangeli tjänst. På stan. Den Helige Ande fröjdar sig! Han fick något att uträtta. Han som för det mesta följer med kyrkobesökarna till sammankomsterna där han får väldigt lite utrymme i gudstjänsterna. Men här får han allt utrymme och han gladde sig med mig "likt en okuperad hund" som väntat halva natten och hela morgonen på att få gå ut. Ja, läs inte slarvigt. Jag skriver inte att den Helige Ande är en hund utan jag beskriver glädjen hos honom. Den är outsäglig då. Han fröjdar sig i mig.

Som vanligt så börjar det sjunga gamla läsarsånger när jag lämnar min bostad. De söker upp mig. Inte jag dem. Den Helige Ande stämmer instrumentet innan vi går ut och vi sjunger i kör. Jag och han.

Varför berättar jag om allt, som om jag var självupptagen och ville hävda mig själv? Det gör jag medvetet. Mycket medvetet. Det är för att uppväcka dig så att du ska känna igen dig från gamla tider och det varma gudsliv du förlorat på en skala. Det är det mandat jag har fått av Herren. Herren vill väcka upp den första kärleken igen, hos de troende. Där har han gett mig en uppgift. Så det är det som sker nu. Gud är en god Gud även om allt som djävulen gör i denna världen skymmer Guds goda.

I dag så kom en gammal sång till mig. Jag citerar:

"Jag är bunden fast vid Jesus. Bunden fast med kärleksband. Intet mäktar nu att skilja, mig ifrån min Jesu hand. Hans är nu min hela vilja, jag är hans ett ringa barn. Jag av nåd är härligt frälsad, frigjord ut ur satans garn."

Sången fick jag sedan slå upp i sin underbara text radning i sångboken Särlaregn, som förvaltats väl genom åren av Maranataförsamlingen i Stockholm. Den kan säkert rekvireras därifrån om du saknar en. En sångskatt utöver det vanliga. Andefödda sånger som bör hållas vid liv. Du behöver hållas vid liv! Så ock vi alla.

I dag fick jag tala med fem personer. Länge och väl. Ja, för att inte säga predika för dem. Den Helige Ande skruvar upp tempot och höjer nivån och han är omöjlig att diskutera med. Han vinner varje slag, denne inneboende "rappe Guds-närvaro-utsände Hjälpare." Han är underbar i råd, väldig Gud, evig Fader, fridsfurste. Hans namn är Jesus!

En av männen jag predikade för började tala om annat. Ovidkommande saker. Jag beslöt mig för att styra över samtalet till mitt ärende igen. Men, men... då sa den Helige Ande till mig; "Låt honom få tala ut ifrån sitt och följ med honom i hans ämnen med äkta intresse. Det är hans sätt att ha öppnat sig, Thommy. Han fungerar så, sa Herren." Gode Gud! Du gör mig till en människofiskare som du lovade apostlarna Herre. Ja, jag lyssnade och följde mannens berättande och gick jämna steg med honom. På så sätt lades också mitt budskap till honom i god jord och han hemföll inte till intellektuell kramp eller blev hård i sinnet för att jag framhärdade i mitt ärende. När vi skiljdes åt avslutade jag med att understryka vikten av att göra sig av med sitt syndaliv, hos Jesus. Du måste gå till Jesus innan det är för sent. "Jag önskar se dig hemma hos Jesus en dag." Det säger jag ofta till människorna.

Gud vare lov! Nu ska Gudsordet verka i dessa människor jag träffat idag. Herren kommer lägga tillrätta allt för dem nu när den Helige Ande genom Guds ordet nått dem. Hur skulle de annars fått höra det som förmedlades idag, om inte jag gått ut? Du ska också gå ut! Det är därför jag skriver så personligt. Jag lägger mig bildligt talat över dig för att värma din ande, du Kristusbrev! 

Jag hann bara dela 200 traktater idag och det var för att det blev så många samtal. 

Låt mig till sist skriva ner någon vers till ifrån sången som sjöng i mig på morgonen. Låt texten nå dig och röra vid dig.

"All min fröjd jag har i Jesus, Han är kärleksfull och god, Han uppresa kan de svaga, ge åt vandraren nytt mod! Han kan trösta dem som klaga, när ock nöden är som störst. Skänker ro jämväl i döden, den hos honom släckt sin törst."

Ur: Särlaregn sidan 211. Sångförfattare Thorwald Löwö
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln