_DSC9211-2.Mobilen

Måndagen den 4 december

I kväll nås vi av nyheten att det föreligger ett ökat hot i Östersjön. Mer än vanligt, alltså. Tjugo örlogsfartyg ska sättas in under första halvan av december månad. Det handlar inte om en regelrätt övning utan om en förstärkt närvaro i vårt innanhav. Det är fortsatt mycket spänt i vårt närområde. Natochefen har sagt att vi inte ska underskatta Ryssland. Det finns säkert underrättelser som ligger till grund för både uttalandet och denna militära upptrappning som nu sker. Gud har allt i sin hand. Det säger jag inte för att stilla oron. Vi har ingen fribiljett till fred och frihet för vårt land. Bara den som Gud beskyddar äger frid bland ett gudlöst folk. Många gånger i historien har ofärden varit den bästa väckelsepredikanten för ett ogudaktigt folk, som egentligen vet bättre, men som lever i syndig njutning.

Nästa måndag kommer jag att vika hela dagen till evangelisation i korsningen Gamlabrogatan - Drottninggatan. Det är ett mycket angeläget arbete för Jesus! Mitt inre fröjdar sig vid tanken med en målinriktning så oerhört stark. Den avtar inte!

Man kan ha arbetat på en arbetsplats i åratal utan att få en chans att vittna om Jesus där vittnesbördet skulle kunna ha landat naturligt. Många försitter också sådana tillfällen för att man kanske känner sig rädd att bekänna Jesus. Man är så van att prata om precis allt annat med sina arbetskamrater att Jesusnamnet blir till en tunghäfta. Så oerhört tragiskt.

Men att för 19 öre dela ut en traktat som skjuter rätt in på ämnena; evigheten, Jesus, frälsning, befrielse, räddning och dop, där du som aktör skapar ärendet själv, det är helt överlägset. Det har evig betydelse för andra människor!

Jag inbjuder dig att gå bredvid för att värmas upp i denna tjänst. Du kan vara helt trygg i det. Du kommer att få se hur du förvandlas och hur din frimodighet växer ihop med en allt större lyhördhet för Guds Helige Ande, där det erbjuds vägledning, frälsning och dop till Kristus! Du kommer att få säga saker till människor du inte tänkt ut själv. Och du kommer förundras över var det kom ifrån. Det är i den Helige Andens kraft. Han som aldrig får utföra sitt verk för att vi aldrig går ut med honom till behovets barn. (!) 

Gud välsigna dig att resa dig upp ur försoffningen. Kontakta mig om du vill vara med så kan vi skräddasy en flyers åt dig. Så gjorde Leif i Småland och han är nu i tjänst. Lovat vare Gud! 

Jag har ingen lokal vi kan samla människor i men har denna hemsida tills vidare. Det kommer man ganska långt med. Men jag vill se en teater eller en biografsalong där Guds fria folk kan få samlas. Det är inte stora krav egentligen. Där ska det också finnas ett fik. Det är ett trons projekt utan dess like inför levande Gud! Jag vill säga att det är han som väckt tanken och han är samtidigt utmanad i detta. "Elia bad en bön att det inte skulle regna och han sa att det inte skulle komma något mer regn, med mindre än att han själv sa det." Vilken oerhörd ställning! Gud höll med honom och sände torkan. Och sedan regn. Det var aldrig Gud som sa åt att Elia skulle befalla torkan. Vad handlar detta om? Jo, det handlar om det som sker i Jesu bön; "Fader vår...Ske din vilja såsom i himlen så och på jorden." Det är ett samarbete på högsta nivå.

Den Helige Ande har inget arbete att utföra genom dig framför TV:n eller genom dina egna kulturella intressen. Det är faktiskt så att i kyrkan passiviseras de kristna. De mår bara bra själva i sina gudstjänster och tråkar ut den Helige Ande med samma böner "mig, mitt och mina." Men Guds Ande når inte behovens barn till frälsning på de nedsuttna stolarna.

När Carter Conlon i Times Square Church (TSC) i New York, fick och kände kallelsen att lämna sin farm och flytta till storstaden för att bli andre pastor tillsammans med David Wilkerson, så sa Herren till honom; "Om du tar hand om min familj (församlingen), så ska jag ta hand om din." Han lydde Gud, flyttade in till New Yorks värsta distrikt och fick sedan leda församlingen i många år tillsammans med Wilkersson. Han blev sedan garanten för församlingens kontinuitet då Herren hämtat hem Wilkerson. Handplockad. Och lydig.


Gå ut! Gud välsignar dig.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Elena » I den Helige Andes tjänst!:  ”Ja, heliga anden behöver oss som redskap ”

  • Thommy » Det finns tre himlar:  ”Hej Mikael Falkenberg, Jag vet inte vad som hänt dig utifrån det du beskriver m..”

  • Mikael Falkenberg » Det finns tre himlar:  ”Hej! Jag gav Gud nästan 8 år av mitt liv och det gav mig absolut ingenting av vä..”

  • Claes Mård » Traktatmissionen!:  ”Ibland är det så att vår Herre tvingar oss till stillhet inte för att vi ska ge ..”

  • mats51 olsson » Traktatmissionen!:  ”Shalom. Blev själv sjuk av statiner. Gammal i förtid. Ont i leder. Onaturligt tr..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln