_DSC9211-2.Mobilen

Själavinnandet breder ut sig

Aktivt själavinnande utanför A6 i Jönköping. Aktivt själavinnande utanför A6 i Jönköping.


Strax före midnatt var jag tillbaka i Stockholm efter en evangelisationsdag i Jönköping tillsammans med Leif från Småland. Vi fick fem fullvärdiga timmar då vi delade traktater till människor utanför A6, ett stort köpcenter i Jönköpings ytterkant. Leif har nu Småland som sitt fält, så vi delade ut flyers med hans kontaktuppgifter. Leif går inte i mina fotspår. Vi går i samma. I evangelitjänst. Han kom från ovan som en skänk och nu dubbleras arbetet för Guds rike. Brinnande och tjänande Jesus och inget annat. 

En ordningsväktare blev uppfylld av irritation eftersom vi stod för nära köpcentrets entrè idag. Det är så signifikativt när det rör på sig i den andliga sfären. Han följde efter oss vart efter vi bytte sida och ingång - som om vi vore några terrorister med illasinnande avsikter. Vi flyttade inte på oss av hänsyn till hans inställning till oss utan det var mycket väderleken som avgjorde och att vi inte är bundna till tid och rum. "Vi är alltså sändebud för Kristus. Det är Gud som förmanar genom oss." 2 Kor. 5:20. Så det fanns inte på kartan att han skulle kunna stoppa oss. Väktare har också ibland för lite att göra då de står sysslolösa på torgen och vi hörde definitivt inte till hans kundkrets. Därför röjde han mest sina egna åsikter. Han fick ge upp.

Ja, hur ska man sammanfatta dagen? Vi delade ut 750 traktater. Det betyder att vi nådde 750 enskilda personer med evighetsfrågan. Det är så stort! När vittnade du för 750 personer på en dag senast? Du ser! Vi lever helt fel som kristna. Merparten av de vi mötte idag får vi ändå anse som opånyttfödda. Det är fler än Kanal 10 når hur mycket de än försöker på en kväll. Kanalen som är till för de redan vunna. Detta konstlade sätt att "komma tillsammans på". Ett slags respiratoriskt tillstånd där de kristna får andlig mat intravenöst genom TV:n.  Och det skinnar Guds rike på offrade medel. Skicka ut tusentals missionärer för medlen istället. Satsa på sådana som stannar kvar på en plats och inte åker fram och tillbaka under flykt av årstiderna. Nej, ut på banan! Stig ned från alla höga hästar. Sluta bygg dig ett eget namn. Vinn själar åt Jesus istället! Han blir så glad av det och du får en sällhet i din själ du aldrig kan ana.

En kvinna som jag talade med tyckte att kristna bara odlade sitt eget samkväm. Jag tänkte att jag måste lösa henne på hennes egen planhalva. Jag gav henne därför rätt. Det var mer än pedagogiskt gjort. Hon underströk också att icke kristna människor ofta är bättre människor än kristna. Hon menade att kristna inte är så fromma alla gånger. Den Helige Ande påminde mig - men inte för att vara inställsam - utan för att lösa henne! Jag svarade henne: "Denna tidsålders barn skickar sig klokare mot sitt släkte än ljusets barn." (Luk.16.) Gudsordet löste henne från fasta positioner. -Nu har du bara Jesus kvar att ta ställning till, svarade jag henne. Ja, det är den Helige Ande som är så kvick i tanken. Det är bara att låta sig ledas i svaren.

En annan kvinna fick många allvarsord, för det är ärendet i evangelisationen, att hon ofrånkomligt måste ta ett beslut för eller emot den frälsning Jesus ger. Hon drog sig fram med rullator. Evangelium är konkret - för eller emot. Inte för eller emot evangelister men för eller emot Jesus. 

Nu har vi en evangelisationsaxel upprättad Stockholm - Värnamo. Kanske jag tar i för mycket när jag säger så. Men jag gläds! Vi ska nå många människor med evangelium. Vi ska åter bearbeta jordmånen och så Guds ord för en rik skörd genom träget arbete.

Jag ska försöka sluta hacka på de kristna som bara går fram och tillbaka till kyrkan men inte kommer i tjänst. Ni är lurade och ofarliga för djävulen. Problemet är att ni inte vet vad ni går miste om av Herrens närvaro och omedelbara ledning. Församlingen är inte synonymt med en kyrka. Församlingen är Kristi kropp i tiden. Den behöver vi! Men inte via TV:n. Och som ordet församling i sig anger; Vi församlar oss.

Den passivitet som de kristna präglats på med professionella andliga ledare och begåvande artister som ersätter alla andra, den är förödande. Ett enda felsteg så ramlar de ned från sina höga positioner och deras gudstjänst är inte längre något värt. Så kan inte Guds rike vara upprättat.

Guds rika välsignelser och speciellt till dig Leif, nere i Småland. Du kommer att hungra efter att gå ut med traktaterna om Jesus. Den hungern kommer inte att avta.

Men öka!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Etikettmoln