_DSC9211-2.Mobilen

Mot Jönköping!

Klockan är 04.00 på morgonen och evangelisten vaknade före väckarklockan med en gammal sång som sjöng där inne i honom. Om några timmar går tåget mot Jönköping. Där väntar Leif med 5.000 traktater på mig. Vi kommer att stå vid köpcentret A6 och dela ut. Där kan vi stå under tak oavsett väder.

Varför är det så viktigt att skriva kl. 04.00 - som om det var en dagbok eller att jag ville förhäva mig över min stora andlighet? Nej, så är det inte vad en möjligen ödmjuk själ kan inventera. Men det var sången som inte sjungits på årtionden som väckte mig. Jag skriver ned den här snabbt innan jag måste lämna stan. Det var den helige Ande som väckte mig och viskade sitt budskap med himmelsk atmosfär. Vem annars? Djävulen har aldrig något gott att säga ur minnet! Han kan bara ljuga, denne mandråpare.

"En sådd är vårt liv här i tiden, och en gång skall inbärgning ske. När arbetets dag är förliden, den mognande skörden vi se. /:Det verk som är utfört för Jesus. Det skall evigt bestå inför Gud. Hans namn vare ära, det håller, att leva och dö på hans bud:/

Det är endast nåd att få giva, sitt liv uti Frälsarens hand. Det är endast nåd att få bliva, ett redskap i Mästarens hand. /:Att trygg i hans omsorg få vara, hur än allting förändras på jord. Och troget hans budskap förklara, och bringa försoningens ord.

När skaran går in uti staden, och jubel och lovsång man hör. Då vill jag stå med uti raden, instämma i änglarnas kör /: Då bringar vi Jesus all ära, som har köpt oss åt Gud med sitt blod. Tillsammans med nära och kära, Som tjänat hans rikssak på jord. "   - Gunvor Haag - Strandh -Ett vackrare uppvaknande under Guds klocka går inte att finna. Det är den Helige Ande som fröjdar sig i en själ. Han som manar gott för oss.


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln