_DSC9211-2.Mobilen

Lägg ner de kristna TV-kanalerna!


Jag vill börja med att berätta något enormt positivt för Guds rike.

I går genomfördes en beställning på flera tusen traktater - som den här intill. Vännerna nere i Småland reser sig nu upp och går ut till människorna i denna gamla beprövade evangelisations metod. Traktatmissionen.

Traktaten är något modifierad och längst ned där jag haft bloggens adress, står nu istället ett bibelord. På baksidan trycks kontakt uppgifter och annat riktat budskap valt av beställarna.

Så här kan man jobba med redan färdiga bilder och textmallar hos Vistaprint, där jag beställer flyers. Bilden här är fotad från dataskärm så den ser lite krokig och sunkig ut.

Mina vänner! Det kan inte vara meningen att de kristna TV-kanalerna ska stå för det kristna utbudet. De dammsuger samtidigt Guds folk på ekonomiska resurser och passiviserar hela kristenheten så att de på lokal nivå inte kommer tillsammans. Det är inte rätt! Gud har inte kallat oss att sitta hemma och äta ostbågar framför TV:n och titta på Tommy Lilja och Donald Bergagård - allt eftersom stil och etikett passar vårt ljumma kristna liv! Evangelium kan aldrig förläggas på entreprenad. Vi måste gå själva. Det här är kristenhetens falska avlatsbrev på protestantisk mark. Vi köper oss fria när Herren istället vill bygga sin församling i och igenom oss. Inget ont om Tommy eller Donald. De gör säkert mer än de flesta. Förstå mig rätt.

Vet du vad en sån här traktat kostar att ta fram? Trettionio öre. Och den kan ensam i sitt slag väcka en människa för evigheten. Det finns inte ens nutida valörer för att kunna betala den. Så kostnadseffektiv är den! En enda sådan överlämnad traktat till en människa av en brinnande kristen kan göra stor skillnad. Evangelium behöver nå ut till ofrälsta. Kanal 10 och andra kristna TV kanaler har tendensen att tömma våra kyrkor på folk. Och på deras resurser. Hur har vi hamnat här? Evangelium är inte ett underhållsprogram! De programmen kostar hundratals miljoner att producera över tid. Och när man måste bygga upp hela programmet på att få in medel för att sända samma program, på grund av brist på ekonomiska resurser... Då är det fel på visionen!! Gud har inte kallat oss till såna projekt. Det här är av Saul och inte av David. Det är en otymplig rustning och inte Davids lilla slunga.

Mina vänner! Jag säger det igen. Vi måste resa oss upp ur soffan! TV soffan. Det kostar dig några hundra lappar att själv bli ett sändebud med eld i bröstet. Du vet själv att du "sappar" över till en annan profan kanal när budskapet substanslöst övergår i ekonomi. Böcker och skivor ska locka partners och månadsgivare... Höll apostlarna på med sånt? Nej! Det här är företagsledare som kristnat företagarens metoder och det skadar Guds rike mer än det gör nytta, i det här perspektivet.  Och vet du vad? Det stjäl tanken om ett församlande. TV:n håller oss borta från att församlas. " När ni kommer tillsammans har var och en något särskilt att meddela."  ( Kor.14.)

Församlingen är Guds plan i tiden. Det är Kristi kropp. Den är inte tänkt att vara en parkeringsplats för njutbara stunder i kyrkan. Men det är inte heller tanken att dammsuga människor på ekonomiska resurser och samtidigt pacificera Guds folk framför en TV. Evangelium måste ut till de ofrälsta! De rör sig i helt andra forum.

Vi skulle vara människofiskare. Men vi ska inte stå och fiska i akvarium. TV akvarium! Ingen gör så. Ut på havet! Ut på sjön och fiska människor. - Följ mig, sa Jesus, så ska jag göra er till människofiskare. Vad säger det oss? Han ska göra oss till något vi ännu inte är. Men någon gång måste vi börja! Det kan inte Tommy Lilja och Donald Bergagård sköta på egen hand, med hjälp av våra pengar så att vi slipper att gå ut själva till människorna.

Så var det inte tänkt.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln