_DSC9211-2.Mobilen

Älgar & åsnor och höga hästar

Det har blivit lite av en "evangelistens dagbok" detta forum. Det har utvecklat sig så. Jag tror att den mänskliga sidan - även om vi alla är olika - kan öppna upp och inspirera andra. Att bana väg för möjligheter! Är våra liv otillgängliga och akademiska så sitter vi på för höga hästar.

På onsdag vill jag planera in en ny evangelisationsdag, om ingen älg ställer sig i min väg som sist, vill säga. Jag kom för sent till Herrens arbete på stan förra gången. Men det ordnade sig ändå. Ja, profeten Bileam blev också han förhindrad en gång. En åsna blockerade hans väg på Herrens befallning. Men Bileam var ute i fel ärende. Och hinder kan uppstå ändå. Från förmiddagen och framåt vill jag ihärdigt evangelisera. En längtan dit ut, så omistlig. Mycket är väderberoende, så klart. 

Jag drömmer om att en dag så är vi så många som går ut i evangelisationen tillsammans att vi intar hela "Vete-Katten Bakfickan" på Gamlabrogatan för frukost, innan vi går ut med flyers efter en kraftig bönestund. De har en liten brödbutik med kafé där. Den ligger bakom den stora Vete-Katten från tidigt 1900-tal. Nära och gemytlig. Ja, vi kanske får abonnera lokalen vissa bestämda dagar så vi får plats. Emellanåt fikar jag där själv innan jag startar evangelisationen. Jag och Herren på tu man hand. 

Jag fick tipset att skaffa kläder med batteridrivna värmeslingor även uppladdningsbara via USB. Jag googlade på produkterna och fann handskar med silikonbeläggning på fingrarna som gör att man lätt kan greppa tunna flyers i kylan utan att behöva ta av handskarna. De värms upp till +40 grader. De måste jag ha! Vi går ju mot vintern. Det är inget hinder. Ohh...evangelisten känner sig nu redan inspirerat oövervinnerlig!  Jag har tio-tjugo år på mig att göra det sista för Herren innan jag flyttar hem till Gud. Min pastor som är hemma hos Herren nu var en gudsman och han sa tidigt och ofta; "Var inte resultatstyrd. Var målinriktad." Det är en devis som jag tagit till mig. Det är själva kraniet i en evangelists karaktär. Vi brukar kalla det för pannben. I världen ska allt ge avkastning genom omedelbara, mätbara resultat. Men en såningsman får lära sig att vänta på skörd.

Vänner! Vad står det skrivet om de som återvände från Babylon till Löfteslandet? Hör ni mig?! Besjungna rader. De gick drömmande! Vad drömde de om? De drömde det som Herren hade förberett för framtiden, naturligtvis. Mardrömmar lever vi i på daglig basis i en värld av sprängdåd, ondska och hot. Världen som är i den ondes våld. Han som ska sitta längst ned i avgrunden, i den framtida eldsjön där ingen lindring kommer att ges. Sela.

Guds drömmar drabbade Josef. Här vill mitt inre tala oplanerat i tungor. Men jag kan inte bokstavera Kanaans nya tungomål. Orden kommer för snabbt och intensivt. Kraften de är fyllda av gör att de lätt förångas. Man blir kvar helt hänryckt. 

Men verkligheten var mardrömmar också för Josef. Och visionen var till sin karaktär ouppnåelig. När drömmarna sedan kunde ses i den framtida verkligheten och han såg sig tillbaka... Då grät han hejdlöst! Ära vare Jesus som gick samma väg till mötes! Han som tronar på stol nummer två på Faderns högra sida men som äger all given access. 

Jag får sluta nu. Mina ögon tåras. Jag kan inte se skärmen. 

- Tack Jesus för vad du gör hela tiden !!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Conny » Gud väntar ibland med svaren.:  ”Mycket bra angående Gud hör bön. Yes så är det som du beskriver. Gud är stor och..”

  • Elena Frödin » Ett under och ett tecken!:  ”Amen! Vilken kraft det är i hans namn. Wow”

  • Thommy Jakobsson » Kvinnan på bussen...:  ”Siri! Det är sant. Har också läst om den berättelsen. Det sägs att Smith W. int..”

  • Siri » Kvinnan på bussen...:  ”Jag läste om Smith Wigglesworth en gång då han bara gick igenom en fabrik där må..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln